Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert PMA-720AE en DCD-720AE stereo componenten

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2012, 12:42 CategorieReceivers

Denon lanceerde vorige week al twee instapmodellen stereo componenten en daar komen vandaag nog twee middenklasse modellen bij. De PMA-720AE en DCD-720AE stereoversterker en CD speler voor het middensegment zijn gegroeid ten opzichte van hun voorgangers en volgens Denon kwalitatief nog beter.

Het meest in het oog springend is dat beide nieuwkomers gebruikmaken van een uitgebreide Europese klankafstemming die voor een beter audiokwaliteit moet zorgen. Een kleine cosmetische vernieuwing in combinatie met een nieuw ontwikkelde afstandsbediening staan volgens de fabrikant garant voor een stijlvolle look en optimaal gebruiksgemak.

De PMA-720AE geïntegreerde versterker is uitgerust met een nieuw Advanced High-Current Single-Push-Pull-circuit dat moet zorgen voor een krachtige en gedetailleerde audioweergave. De toonregeling en versterkerschakelingen zijn zorgvuldig afgesteld met als gevolg een frequentierespons tot 100 kHz tijdens het daadwerkelijke gebruik. Daarnaast biedt de verbeterde volumeregeling een verbeterde ruisonderdrukking in de versterker voor een hoge geluidsresolutie. De nieuwe luidsprekerklemmen moeten de hoogst mogelijke kwaliteit in deze prijsklasse bieden. Voor een verhoogd gebruiksgemak is de afstandsbediening van de PMA-720AE opnieuw vormgegeven en bevat nu ook de belangrijkste functies voor bediening van de CD- en netwerkaudiospelers van Denon.

Ook de DCD-720AE CD speler is voorzien van een veelheid aan technologische innovaties. Zo bevat het systeem een 32-bits/192 kHz digitaal-analoog omvormer voor een optimale weergave van detail. Daarnaast maakt Denons Advanced AL32 Processor upsampling naar 32-bits mogelijk waarbij het gebruikmaakt van een door Denon ontwikkeld algoritme voor een verbeterde audioweergave. Deze techniek moet zorgen voor rijke muzikale nuances en een natuurlijkere ruimtelijke plaatsing van zowel de artiest als de breedte, hoogte en diepte van het podium. Voor een optimale audiokwaliteit hebben de ontwikkelaars van Denon veel aandacht besteed aan een zorgvuldige selectie van alle relevante componenten, onder meer op het vlak van audio en voeding. De digitale circuits zijn speciaal ontworpen met het oog op maximale bescherming tegen ongewenste straling en een lage impedantie.

Daarbij is de DCD-720AE voorzien van een USB poort voor overdracht vanaf iDevices of USB opslagmedia. Met de  nieuw ontworpen afstandsbediening selecteer je eenvoudig je bestanden, terwijl de bestandsnamen en andere informatie worden weergegeven in de tweeregelige display. De DCD-720AE kan ook een aangesloten iPod, iPhone of iPad opladen. Het stand-bystroomverbruik is wederom gereduceerd en alle nieuwe producten zijn nu uitgerust met een automatische uitschakelfunctie voor een nog grotere energiebesparing.

De PMA-720AE en DCD-720AE zijn vanaf juli in een zwarte en premium zilveren afwerking verkrijgbaar voor 399 euro per stuk.

Geïntegreerde versterker PMA-720AE

 • 85 W x 2-kan. (4 ohm)
 • Advanced High Current (HC) Single-Push-Pull-circuit
 • Breed dynamisch afspeelbereik
 • Hoofdtransformator met gescheiden voedingen voor analoge en digitale circuits
 • Microprocessor Stop Mode voor een nog betere geluidskwaliteit
 • Gedegen trillingsbestendig ontwerp met Direct Mechanical Ground-constructie
 • Twee paar eersteklas luidsprekerklemmen
 • Phono Equalizer Amp (MM) voor het aansluiten van een analoge platenspeler
 • Hoofdtelefoonaansluiting
 • Nieuw ontworpen afstandsbediening, ook voor Denon DCD- en DNP-producten
 • Minder dan 0,3 W stand-by-verbruik en automatische uitschakeling
 • Aluminium behuizing

CD-speler DCD-720AE

 • 32-bits 192 kHz D/A-omvormer met hoge precisie
 • Originele Denon AL32 Processing
 • DAC-Master-klokontwerp
 • Weergave van CD-R/CD-RW (MP3, WMA)
 • USB-poort voor afspeelondersteuning via USB-opslagmedia en iPod/iPhone
 • Gedegen trillingsbestendig ontwerp met Direct Mechanical Ground-constructie
 • Origineel Denon-mechanisme met centraal geplaatste lade
 • Zorgvuldig ontworpen constructie
 • Zo kort mogelijk signaalpad
 • Streng geselecteerde onderdelen voor hoge geluidskwaliteit
 • Tweeregelig verlicht display
 • Folder Mode-functie om alleen in speciale mappen opgeslagen bestanden af te spelen
 • Aluminium behuizing die perfect past bij het stijlvolle audiodesign

 • Delen:

Reacties

 1. peterpan
  19 juli, 2012 om 20:13

  Mooi betaalbaar spul van Denon en het ziet er nog goed uit ook, het zwartgrijsachtige is prachtig!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.