Denon lanceert high-end Cocoon luidsprekerdocks

19 juli 2012 1 Minuut 0 Reacties
Denon-Cocoon

Denon begeeft zich op de markt van de luidsprekerdocks met het nieuwe "Cocoon" productassortiment. Deze zomer introduceert Denon de Cocoon Home en Cocoon Portable, twee luidsprekerdocks die volgens de fabrikant optimaal luistergenot leveren en bovendien nieuwe invulling geven aan het moderne muziek streaming.

Volgens Denon is de markt van luidsprekerdocks al behoorlijk gevuld maar de Cocoon modellen moeten een nieuwe standaard introduceren. Het unieke design en een uitgebreide serie functies, in combinatie met de Denon audiokwaliteit, moet de luidsprekerdocks omtoveren in een compleet, modern mediasysteem.

De naam “Cocoon” verwijst vanzelfsprekend naar de vorm van het apparaat. Het is een aparte vorm die daadwerkelijk opvalt in de huiskamer en de tegenpool is van de gebruikelijke Hifi apparatuur. Maar de Cocoon is volgens Denon meer dan liefde op het eerste gezicht. De hoogwaardige materialen van de behuizing, evenals het zware aluminium voetstuk en de voor de achterkant gebruikte spuitgietmethode met dubbele injectie moeten voor een weelderige uitstraling zorgen. De achterkant bestaat uit een uiterst gladde transparante laag aan de bovenkant met daaronder een kleurenlaag. Het design dient als omhulsel en bescherming voor de nieuwste technologieën waarmee al je muziek met hoogwaardige audiokwaliteit wordt weergegeven.

Met een twee-weg luidsprekersysteem, een grote luidsprekerkast, D.D.L. (Denon Dual Layer) conus, baspoorten en Denons versterkingstechnologie in combinatie met de geavanceerde DSP-techniek, moet de Cocoon garant staan voor een optimale audioprestatie. De ergonomisch ontworpen afstandsbediening kan gebruikt worden om de Cocoon eenvoudig te bedienen terwijl je iPhone, iPad of iPod touch in de dock is geplaatst. De afstandsbediening heeft dezelfde kenmerkende Cocoon-vorm en is ook handig wanneer je naar de geïntegreerde internetradio of een andere bron wilt luisteren.

Reacties (0)