Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert high-end Cocoon luidsprekerdocks

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2012, 18:44 CategorieLuidsprekers

Denon begeeft zich op de markt van de luidsprekerdocks met het nieuwe “Cocoon” productassortiment. Deze zomer introduceert Denon de Cocoon Home en Cocoon Portable, twee luidsprekerdocks die volgens de fabrikant optimaal luistergenot leveren en bovendien nieuwe invulling geven aan het moderne muziek streaming.

Volgens Denon is de markt van luidsprekerdocks al behoorlijk gevuld maar de Cocoon modellen moeten een nieuwe standaard introduceren. Het unieke design en een uitgebreide serie functies, in combinatie met de Denon audiokwaliteit, moet de luidsprekerdocks omtoveren in een compleet, modern mediasysteem.

De naam “Cocoon” verwijst vanzelfsprekend naar de vorm van het apparaat. Het is een aparte vorm die daadwerkelijk opvalt in de huiskamer en de tegenpool is van de gebruikelijke Hifi apparatuur. Maar de Cocoon is volgens Denon meer dan liefde op het eerste gezicht. De hoogwaardige materialen van de behuizing, evenals het zware aluminium voetstuk en de voor de achterkant gebruikte spuitgietmethode met dubbele injectie moeten voor een weelderige uitstraling zorgen. De achterkant bestaat uit een uiterst gladde transparante laag aan de bovenkant met daaronder een kleurenlaag. Het design dient als omhulsel en bescherming voor de nieuwste technologieën waarmee al je muziek met hoogwaardige audiokwaliteit wordt weergegeven.

Met een twee-weg luidsprekersysteem, een grote luidsprekerkast, D.D.L. (Denon Dual Layer) conus, baspoorten en Denons versterkingstechnologie in combinatie met de geavanceerde DSP-techniek, moet de Cocoon garant staan voor een optimale audioprestatie. De ergonomisch ontworpen afstandsbediening kan gebruikt worden om de Cocoon eenvoudig te bedienen terwijl je iPhone, iPad of iPod touch in de dock is geplaatst. De afstandsbediening heeft dezelfde kenmerkende Cocoon-vorm en is ook handig wanneer je naar de geïntegreerde internetradio of een andere bron wilt luisteren.

Wat betreft nieuwste technieken heeft Denon onder meer de “NetLink”-functie toegevoegd die de Cocoon automatisch verbinding laat maken met het draadloze thuisnetwerk van de iOS gebruiker. Daarbij heeft de Cocoon meerdere bronnen tot zijn beschikking, zoals de geïntegreerde internetradio die je de mogelijkheid geeft tot drie van
je favoriete zenders op de dock op te slaan. Daarnaast ondersteunt de Cocoon een uitgebreide reeks audioformaten en kan het apparaat muziek afspelen vanaf iedere pc, Mac of NAS binnen het netwerk. Alle functies zijn volgens de fabrikant eenvoudig te bedienen met behulp van de gratis Denon Cocoon App voor mobiele apparaten.

Als dockingstation biedt de Cocoon vanzelfsprekend draadloze audiostreaming. Maar in tegenstelling tot de gebruikelijke docks is de Cocoon compatibel met ieder mobiel platform, zoals Apple iOS, Android of Windows. Dankzij de AirPlay technologie kan muziek via iTunes draadloos door het hele huis worden gestreamd. De Microsoft Windows-functie “Afspelen met” biedt vergelijkbare mogelijkheden aangezien je hiermee muziek naar je Cocoon kunt streamen vanaf vrijwel iedere pc, laptop of tablet.

De Denon Cocoon familie

De eerste generatie Cocoons bestaat uit twee modellen: de Cocoon en de Cocoon Portable. De Cocoon is verkrijgbaar in een witte en een zwarte uitvoering. Het kleinere broertje van de Cocoon, de Cocoon Portable, is verkrijgbaar in het zwart en is voorzien van een monocoque-behuizing Met de ingebouwde oplaadbare li-ion batterij kun je vijf uur lang muziek weergeven terwijl het met metaal versterkte rooster van dit waterbestendige model, evenals de rubber knoppen, ervoor zorgen dat het product vrij van zand of stof blijft. De afstandsbediening kan zelfs in een speciale sleuf worden opgeborgen.

De nieuwe Cocoon-modellen zijn verkrijgbaar vanaf komende zomer en hebben beiden de verkoopadviesprijs van 599 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.