Denon lanceert high-end AVR-3313 netwerk AV receiver

03 juli 2012 1 Minuut 1 Reacties
Denon-AVR-3313

Denon introduceert vandaag een nieuwe netwerk AV receiver in de vorm van de AVR-3313. Na de recente introductie van de AV-Art serie voor het instapsegment en middensegment, brengt Denon ook nu weer een vlaggenschip model op de markt met een nieuws design en antrekkelijke features. De AV-Art serie vertegenwoordigt een nieuw productontwerp voor virtual surround-technologie met een verbeterd gebruiksgemak.

De Denon AVR-3313 7.2-kanaals netwerk AV receiver beschikt over een metalen frontpaneel met flip-downklep die de bedieningsknoppen en aansluitingen uit het zicht houdt wanneer het apparaat niet in gebruik is. Het systeem produceert 165 watt gelijk vermogen per kanaal, wat voldoende moet zijn voor de meest veeleisende luidsprekers. Het veelzijdige klankkarakter met streng geselecteerde onderdelen en de D.D.S.C.-HD audiocircuits leveren volgens Denon de befaamde stereo- en surroundweergave. Daarnaast beschikt de AVR-3313 over Denons eigen jittervrije audio-overdrachttechnologie, Denon Link HD.

De receiver is voorzien van zeven HDMI ingangen en drie HDMI uitgangen (twee parallelle uitgangen voor de hoofdruimte en een aparte uitgang voor de bijruimte). De HDMI ingang aan de voorkant van de receiver biedt een snel aansluitpunt voor draagbare apparaten zoals camcorders, en smartphones en tablets met HDMI. De geavanceerde videoschakeling ondersteunt 4K (Ultra HD) video upscaling (3840 x 2160 pixels) en is dus kalar voor de techniek van de toekomst. De AVR-3313 kan ook fungeren als de spil binnen een multizonesysteem aangezien het systeem dezelfde of verschillende audio- en videoweergave kan leveren in meerdere ruimtes. Het systeem ondersteunt twee verschillende videobronnen en drie verschillende audiobronnen.

De receiver is ook direct gebruiksklaar voor de populaire AirPlay muziekstreamingfunctie. Met AirPlay kun je jouw iTunes bibliotheek streamen vanaf de Mac, PC of mobiele Apple apparaten. Daarnaast is er een directe aansluitmogelijkheid voor iPod/iPhone via een USB poort (ook te gebruiken voor de iPad). Daarbij krijg je ondersteuning van internetradio of het afspelen van muziekbestanden op een gedeelde harde schijf (NAS) of PC.

Reacties (1)