Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert high-end AVR-3313 netwerk AV receiver

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2012, 15:23 CategorieReceivers

Denon introduceert vandaag een nieuwe netwerk AV receiver in de vorm van de AVR-3313. Na de recente introductie van de AV-Art serie voor het instapsegment en middensegment, brengt Denon ook nu weer een vlaggenschip model op de markt met een nieuws design en antrekkelijke features. De AV-Art serie vertegenwoordigt een nieuw productontwerp voor virtual surround-technologie met een verbeterd gebruiksgemak.

De Denon AVR-3313 7.2-kanaals netwerk AV receiver beschikt over een metalen frontpaneel met flip-downklep die de bedieningsknoppen en aansluitingen uit het zicht houdt  wanneer het apparaat niet in gebruik is. Het systeem produceert 165 watt gelijk vermogen per kanaal, wat voldoende moet zijn voor de meest veeleisende luidsprekers. Het veelzijdige klankkarakter met streng geselecteerde onderdelen en de D.D.S.C.-HD audiocircuits leveren volgens Denon de befaamde stereo- en surroundweergave. Daarnaast beschikt de AVR-3313 over Denons eigen jittervrije audio-overdrachttechnologie, Denon Link HD.

De receiver is voorzien van zeven HDMI ingangen en drie HDMI uitgangen (twee parallelle uitgangen voor de hoofdruimte en een aparte uitgang voor de bijruimte). De HDMI ingang aan de voorkant van de receiver biedt een snel aansluitpunt voor draagbare apparaten zoals camcorders, en smartphones en tablets met HDMI. De geavanceerde videoschakeling ondersteunt 4K (Ultra HD) video upscaling (3840 x 2160 pixels) en is dus kalar voor de techniek van de toekomst. De AVR-3313 kan ook fungeren als de spil binnen een multizonesysteem aangezien het systeem dezelfde of verschillende audio- en videoweergave kan leveren in meerdere ruimtes. Het systeem ondersteunt twee verschillende videobronnen en drie verschillende audiobronnen.

De receiver is ook direct gebruiksklaar voor de populaire AirPlay muziekstreamingfunctie. Met AirPlay kun je jouw iTunes bibliotheek streamen vanaf de Mac, PC  of mobiele Apple apparaten. Daarnaast is er een directe aansluitmogelijkheid voor iPod/iPhone via een USB poort (ook te gebruiken voor de iPad). Daarbij krijg je ondersteuning van internetradio of het afspelen van muziekbestanden op een gedeelde harde schijf (NAS) of PC.

Denon heeft zich dit jaar ook gericht op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. Dankzij een nieuwe grafische gebruikersinterface (GUI), een nieuwe Setup Assistant, de nieuwe Denon Remote App voor iPad, iPhone of iPod touch, met als resultaat sterk vereenvoudigde installatie en soepeler dagelijks gebruik, is bediening van een receiver volgens Denon nu eenvoudiger dan ooit. Zo stelt de Audyssey MultEQ XT-technologie het home cinema systeem automatisch af op de luisteromgeving om eventuele akoestische problemen te ondervangen. De receiver is bovendien uitgerust met correctietechnologie in de vorm van Audyssey Dynamic EQ en Dynamic Volume.

Het stand-by stroomverbruik is volgens Denon aanzienlijk gereduceerd. Bovendien zijn alle nieuwe producten nu uitgerust met een automatische uitschakelfunctie voor een nog grotere energiebesparing.

De AVR-3313 is vanaf juli verkrijgbaar in een zwarte en premium zilveren afwerking voor 1299 euro.

AVR-3313 receiver

 • 165W x 7 kan. (6 Ohm)
 • Denon Advanced High Quality Audio technology D.D.S.C.-HD en AL24 Multi Processing
 • Nieuwe DENON Link HD
 • Video-upscaling tot 1080p en 4k, 4k HDMI-schakeling, 4k GUI met video-overlay
 • Dolby TrueHD en dts-HD Master Audio Decoders
 • Audyssey MultEQ XT met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ
 • Compressed Audio Restorer
 • 6+1 (voorkant) HDMI-ingangen met ondersteuning voor 3D, ARC en CEC
 • Drievoudige HDMI-uitgang – Dubbele HDMI-uitgang plus extra HDMI-Zoneuitgang
 • Geavanceerde netwerkmogelijkheden
  • DLNA1.5-gecertificeerd
  • Netwerkaudiostreaming incl. FLAC HD-bestanden
  • AirPlay audiostreaming
  • Ondersteunt muziekstreamingservice last.fm
  • vTuner internetradio
  • Flickr fotoservice
 • USB-ingang aan de voorkant: Digitale aansluiting compatibel met iPod / iPhone
 • Meertalige Setup Assistant (zeven talen) en Geavanceerde GUI
 • Multi-Zonefunctie (drie zones)
 • Firmware-upgrades via internet en USB
 • Automatische uitschakelfunctie voor energiebesparing
 • Nieuwe Denon Remote App • Delen:

Reacties

 1. peterpan
  08 juli, 2012 om 22:37

  Wooow de witte uitvoering is prachtig! Subliem design. En dan de 4k capability….smullen deze receiver!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.