Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BBC toont 8K Ultra HD materiaal van de Olympische Spelen (video)

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2012, 16:32 CategorieVideo

De Olympische Spelen zijn voor de BBC een mooie kans om even alles uit de kast te halen wat betreft nieuwe technieken. De omroep zendt via haar BBC HD kanaal elke dag een uur lang hoogtepunten in 3D uit maar dat is een techniek die we eigenlijk wel een beetje kennen. Een nieuwe techniek is in principe een hogere resolutie in de vorm van 8K Ultra HD.

De BBC heeft in diverse steden, zowel in de VS als in de UK, theaters afgehuurd om bepaalde elementen van de Olympische Spelen in deze extreem hoge resolutie weer te geven. Zo was afgelopen week de openingsceremonie in Ultra HD te bekijken en het Amerikaanse Engadget was erbij om deze resolutie vanaf de eerste rij te ervaren. Het is lastig te omschrijven hoe je deze hoge resolutie exact ervaart maar Engadget omschrijft het als “op sommige momenten is het alsof je vanuit een raam naar de Olympische Spelen kijkt in plaats van naar een projectiescherm.” Dat is natuurlijk ook het hele doel van 8K Ultra; het ervaren van beeldmateriaal alsof je erbij aanwezig bent.

In onderstaande video kun je een kort gedeelte van de Ultra HD projectie zien maar het is natuurlijk een 1080i video van een 8K Ultra HD video. Wel zie je duidelijk bij het inzoomen dat een klein deel van het scherm nog steeds een zeer hoge resolutie heeft.

Voorlopig hoeven we nog geen 8K Ultra HD uitzendingen te verwachten. De kosten voor de camera apparatuur liggen nog veel te hoog, er zijn nog geen displays voor consumenten die de resolutie weer kunnen geven en we hebben eerst nog een tussenstap in de vorm van 4K Ultra HD.

Lees meer over 4K en 8K Ultra HD.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.