Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BBC gaat Olympische Spelen in 8K Ultra HD resolutie tonen

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2012, 16:10 CategorieNieuws

In de huiskamer heb je nog steeds te maken met maximaal Full HD resolutie maar dat betekent niet dat omroepen stilzitten wat betreft nieuwe en hogere resoluties. De BBC is een van de omroepen die voorloopt wanneer het aankomt op nieuwe technieken en dat wil de omroep ook graag laten zien. Op speciale plekken zal de BCC de Olympische Spelen dan ook in 8K Ultra HD uitzenden.

8K (Ultra HD) zal je misschien weinig zeggen maar het is een zeer hoge resolutie, zestien maal hoger dan Full HD 1080p, waardoor je echt het gevoel krijgt door een raam te kijken. Er zijn nog geen displays met ondersteuning voor deze resolutie te koop voor consumenten maar de BBC wil al gaan testen om te zien hoe consumenten deze hoge resolutie ervaren.

Op diverse plaatsen in de UK, in Tokyo en Washington DC geeft de BBC zogenaamde screenings waar mensen Ultra HD beelden van het sportevenement kunnen bekijken. Naast een Ultra HD beeld krijg je 22.2 multikanaals surround geluid. Volgens de omroep is de vraag naar kaarten groot dus mocht je ergens in de buurt van een van de geselecteerde theaters zijn dan zul je snel een kaartje moeten kopen.

8K Ultra HD zal voorlopig nog niet voor de consument beschikbaar zijn. De eerstvolgende stap is 4K Ultra HD, ook wel Quad HD genaamd. Deze resolutie is viermaal de resolutie van Full HD en biedt ook al een zeer indrukwekkend plaatje.

Bron: BBC

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  17 juli, 2012 om 17:06

  Wellicht dat 8K net zo snel komt als 4K doordat 4K onder de 100inch niet veel scherper beeld geeft dan 1080p.

  • Martijn Chel
   17 juli, 2012 om 18:15

   Dat ligt er maar net aan hoe dicht je op de TV zit. Ik kan wel degelijk een verschil zien tussen Full HD en Quad HD op 2-3 meter.

   • Peter
    19 juli, 2012 om 17:20

    Nou in jou stuk op 2 mei over 4K staat dat experts zeggen dat 4K pas vanaf 100 inch goed zichtbaar is:)

   • Martijn Chel
    19 juli, 2012 om 17:25

    Daarom zijn dat ook de experts en ik niet 😉
    Nee, maar op een bepaalde afstand is het inderdaad wel geval. Hetzelfde als nu met HD en SD.

 2. Paul
  17 juli, 2012 om 18:09

  Helaas moet ik het dan maar met 24 HD kanalen doen die de BBC speciaal gebruikt tijdens de spelen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.