Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox 720 wordt multimedia apparaat met Blu-ray, 3D en TV apps

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2012, 16:57 Categorie3D

Microsoft’s Xbox 360 gaat alweer een tijdje mee en dus wordt het tijd voor een opvolger. Deze opvolger zal, als we uitgelekte documenten mogen geloven, de naam Xbox 720 dragen en voorzien worden van diverse functies die het een uitgebreid multimedia apparaat maken dat kan dienen als middelpunt van je home cinema systeem.

De Xbox 720 zal meer zijn dan alleen een game console. Zo moet het eenvoudig worden te communiceren met andere apparatuur als mobiele apparaten en PC’s, kun je Blu-ray films weergeven, is er Full HD 108op ondersteuning en zal 3D materiaal ondersteund worden. Daarnaast zal Microsoft diverse video on demand diensten gaan aanbieden middels zogenaamde TV apps. Het Kinect systeem zou ook verbeterd worden waardoor het nauwkeurig is en ondersteuning biedt voor vier spelers.

Maar, dat is niet alles want op de lange termijn zou Microsoft met virtual reality brillen willen komen. In het document wordt gesproken over Project Fortaleza (Kinect glasses). Wat hier exact mogelijk mee zal zijn is nog niet geheel duidelijk maar er wordt gesproken over virtual reality gaming waarin je omgeving in de game betrokken wordt. De Kinect glasses moeten eind 2014 op de markt verschijnen.

De Xbox 720 wordt in 2013 verwacht voor een adviesprijs van 299 dollar. Microsoft zou de console maar liefst 10 jaar mee willen laten gaan en het doel hebben om 100 miljoen exemplaren te verkopen.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.