Vanaf volgend jaar sneller Wifi voor Smart TV’s

15 juni 2012 1 Minuut 1 Reacties
samsung-Smart-TV-streaming-tablet

Een TV met geïntegreerd Wifi is iets van de laatste 2 jaar en maakt het mogelijk om content van een PC, laptop of mobiel apparaat richting de TV te streamen, te browser op je TV en applicaties te downloaden. Voor de twee laatste functies is het Wifi dat we nu gebruiken snel genoeg maar voor het streamen van games en films is sneller Wifi gewenst.

In 2013 kunnen we de eerste Smart TV’s verwachten die gebruikmaken van de nieuwe 802.11ac standaard. Dit is de opvolger van de 802.11n standaard die we nu kennen. Chipfabrikanten als Broadcon en Qualcomm werken aan chips die de nieuwe standaard ondersteunen en verwachten dat de eerste producten met deze chips in 2013 verscheept worden. De nieuwe standaard moet een maximale snelheid (theoretisch gezien) van 1.3 Gbit/s mogelijk maken. De huidige Wifi standaard gaat tot 600 Mbit/s wat vaak een stuk lager uitvalt.

Met snelle Wifi op je TV en een router die de nieuwe standaard ondersteunt kun je games met geavanceerde graphics en Full HD films een stuk eenvoudiger streamen naar je TV. Naast dat de chips in Smart TV’s gebruikt gaan worden, zullen ook PC’s, laptops, tablets en andere apparaten vanaf volgend jaar voorzien gaan worden van de 802.11ac standaard.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (1)