Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

UPC begint uitrol HbbTV via CI+ module

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2012, 12:39 CategorieDigitale tv

UPC is onlangs zonder het groots aan te kondigen begonnen met de doorgifte van HbbTV, de opvolger van teletekst waarbij interactiviteit en videoweergave een belangrijke rol spelen. TotaalTV kwam erachter dat het HbbTV platform bij enkele zenders meegezonden wordt wanneer er gebruikt wordt gemaakt van de CI+ module.

Consumenten die een CI+ module hebben en een TV die geschikt is voor de weergave van HbbTV kunnen bij enkele (SD) zenders op de rode knop van de afstandsbediening drukken en vervolgens toegang krijgen tot HbbTV. Mocht je geen CI+ module hebben dan kun je alleen HbbTV van Nederland 1 ontvangen aangezien deze zender ongecodeerd door UPC wordt uitgezonden. Via de Mediabox van UPC biedt dus alleen Nederland 1 momenteel deze mogelijkheid.

Middels HbbTV wordt het mogelijk om ook via een CI+ module interactieve TV content te kijken, waaronder Uitzending Gemist. Voorheen was dit middels de ‘statische’ CI+ module niet mogelijk. Daarbij is het mogelijk om naar de landelijke publieke radiokanalen te luisteren. Naast enkele Nederlandse zenders geeft UPC ook het HbbTV platform van het Duitse ARD en ZDF door.

 • Delen:

Reacties

 1. Pk
  04 juni, 2012 om 12:45

  Op welke TV’s (merk/type) werkt dit nu?

  Op een Samsung 2012 model ES7000 zou het (nog) NIET werken lees ik op tweakers ..

  • Martijn Chel
   04 juni, 2012 om 12:51

   Als het goed is alle TV’s die hbbtv ondersteunen, maar als er bepaalde modellen geen ondersteuning bieden durf ik niet te zeggen waar het verschil in zit.

  • Pk
   11 juni, 2012 om 10:27

   Van de Klantenservice van LG heb ik schriftelijk vernomen dat dit ook op LG televisies model 2012 NIET gaat werken voorlopig.
   Ook wordt HbbTV NIET volledig ondersteund door LG.

   Ook op een Samsung en Sony werkt dit niet.

   Hou daar rekening mee bij aanschaf zou ik zeggen …!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.