Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony NSZ-GS7 Google TV mediaspeler in augustus te koop voor 200 euro

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2012, 10:31 CategorieBlu-ray

Het was eigenlijk al duidelijk maar Sony heeft vandaag bekendgemaakt in augustus haar eerste Google TV product in Nederland te lanceren. De NSZ-GS7 netwerkmediaspeler met Google TV moet van elke met HDMI uitgerust TV een Google TV maken voor een bedrag van 200 euro. Daarnaast lanceert Sony in oktober de NSZ-GP9 Blu-ray speler met Google TV.

Met de nieuwe Sony netwerkmediaspeler met Google TV, is Sony de eerste fabrikant die Google TV-producten buiten de Verenigde Staten aanbiedt. In juli 2012 is eerst het Verenigd Koninkrijk aan de beurt, gevolgd door Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Brazilië en Mexico. Naast de netwerkmediaspeler brengt Sony ook een Blu-ray-speler met Google TV (NSZ-GP9) eerst in de Verenigde Staten en daarna in Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland op de markt. Deze is beschikbaar vanaf oktober 2012 en kost 300 euro. 

Google TV video

“Deze introductie zorgt voor verdere uitbreiding en samenwerking van het krachtige Android-platform met Sony’s smartphones, tablets en audio- en videoproducten. We zijn trots onze relatie met Google voort te zetten door de introductie van de nieuwe Google TV-netwerkmediaspeler”, zegt Machiel Frijters, General Marketing Manager Home Entertainment & Sound bij Sony Benelux. “Entertainmentcontent is via veel kanalen en sites toegankelijk. Met Google TV kunnen consumenten eenvoudig op internet vinden wat ze willen kijken, luisteren of afspelen met de bekende Chrome browser.”

Multifunctionele afstandsbediening

De intuïtieve afstandsbediening heeft aan één kant een touchpad voor makkelijke bediening zoals met een cursor op een computer om favoriete websites of bijvoorbeeld YouTube te raadplegen. Aan de andere kant heeft de afstandsbediening een volledig toetsenbord met achtergrondverlichting voor eenvoudig zoeken, mailen en het plaatsen van social media updates.

De afstandsbediening van de Blu-ray speler is voorzien van een microfoon voor Voice Search en biedt dankzij de 3-assige bewegingssensor de mogelijkheid om intuïtief te gamen. Daarnaast is deze afstandsbediening als universele afstandsbediening te programmeren om de aangesloten TV, set-top-box of AV receiver te bedienen. Met de Media Remote-app van Sony zijn tevens Android en iOS smartphones en tablets te gebruiken als afstandsbediening en is Voice Search ook beschikbaar op de netwerkmediaspeler.

Picture-in-Picture

De Picture-in-Picture multitasking functionaliteit zorgt ervoor dat je op het scherm tegelijkertijd televisie kunt kijken en kunt internetten. Op deze manier komen first en second screen samen op het scherm in de huiskamer.

Google TV content

Via de Google Play Store krijg je toegang tot verschillende apps zoals YouTube en Twitter. Daarnaast worden er continu apps toegevoegd die zijn geoptimaliseerd voor TV. De Sony Entertainment Network app is voorgeïnstalleerd. Nederlandse gebruikers van Music Unlimited krijgen zo ook direct toegang tot 15 miljoen muzieknummers.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony netwerkmediaspeler (NSZ-GS7) kost 200 euro en is vanaf eind augustus 2012 beschikbaar. De Sony Blu-ray speler (NSZ-GP9) kost 300 euro en is vanaf eind oktober 2012 beschikbaar.

Leer meer over het Google TV platform in het Google TV archief.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.