Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony en Panasonic gaan samen betaalbare OLED TV ontwikkelen

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2012, 10:15 CategorieOled tv's

Er waren al geruchten over een mogelijke samenwerking tussen Sony en Panasonic voor de productie van goedkopere OLED TV’s en vandaag hebben beide fabrikanten deze samenwerking bevestigd. Sony en Panasonic willen de krachten en kennis op het gebied van OLED bundelen om uiteindelijk een efficiënte manier te ontwikkelen voor de massaproductie van betaalbare OLED TV’s.

Sony heeft reeds ervaring met de productie van OLED TV’s maar deze zijn nooit een groot succes geweest door de hoge prijs en het kleine (11 inch) display. Panasonic heeft veel ervaring op het gebied van grote displays en beschikt over de zogenaamde “all printing method” die voordeel kan bieden in massaproductie tegen lage kosten. Combineer deze elementen en het zou moeten leiden tot kostenbesparing en lagere prijzen. Ergens in 2013 moet de productie van de eerste OLED modellen van start gaan en niet lang daarna moeten deze OLED TV’s op de markt verschijnen.

Wel houden beide fabrikanten vast een hun eigen merk waardoor er ‘gewoon’ Panasonic OLED TV’s en Sony OLED TV’s zullen verschijnen. Ook kunnen features en functies verschillen.

Concurrenten Samsung en LG hebben eerder dit jaar hun eerste OLED TV’s aangekondigd maar het prijskaartje van deze modellen liggen tussen de 7.000 en 9.000 euro. Wel verschijnen deze TV’s dit jaar nog.

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    08 juli, 2012 om 23:06

    Goed nieuws Martijn ben heel erg benieuwd!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.