Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung brengt Cloud Gaming naar Smart TV’s

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2012, 21:58 CategorieSmart tv's

Bezitters van een Samsung Smart TV kunnen binnenkort high-end games spelen op hun Smart TV. De TV fabrikant is namelijk onlangs een samenwerking aangegaan met Gaikai, een grote speler op het gebied van cloud gaming. Hierdoor wordt het mogelijk games vanuit de ‘cloud’ te spelen op je TV.

Het cloud gaming principe is vrij simpel. De hardware van je TV biedt geen mogelijkheid om high-end games met geavanceerde graphics te verwerken en daarom wordt deze taak overgenomen door een krachtige server die zich op een onbekende locatie (de cloud) bevindt. Je speelt dus eigenlijk op een computer die op afstand staat. De gameplay bestuur je gewoon via je TV (middels een accessoire) waarna de informatie richting de cloudserver gestuurd wordt. Deze komst vervolgens (snel) terug middels streaming in de vorm van beeld. In dit geval koopt Samsung bandbreedte van Gaikai’s 24 datacenters om alle Smart TV’s van een snelle gameplay te voorzien.

Samsung Cloud Gaming (SCG) wordt de naam van het nieuwe platform en zal beschikbaar gesteld worden via de Samsung Smart Hub. In eerste instantie kan de dienst vanaf komende zomer alleen door consumenten in de VS gebruikt worden en zijn alleen de hogere LCD en plasma TV series van Samsung compatibel. Ook worden er in eerste instantie alleen game demo’s ingezet en zijn er geen kosten aan verbonden. Of en wanneer de dienst naar Nederland komst is nog niet bekend.

Bron: Engadget & The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.