Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert drie draadloze luidsprekers met AirPlay

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2012, 22:42 CategorieLuidsprekers

Pioneer introduceert een nieuwe serie luidsprekersystemen die draadloos entertainment eenvoudiger moeten maken en hifi geluid met krachtige bassen moeten voortbrengen. Het nieuwe gamma bestaat uit de XW-SMA3 met herlaadbare batterij; de krachtigere XW-SMA4; en de XW-SMA1, een compact instapmodel. Allen zijn uitgerust met AirPlay, DLNA en ingebouwd Wifi. 

De luidsprekers kunnen middels geïntegreerde AirPlay technologie muziek draadloos en in hoge kwaliteit streamen vanaf een Mac, pc, iPad, iPod touch of iPhone. Daarnaast wordt ook audio streaming via Android apparaten middels DLNA wordt ook ondersteund. Dankzij de USB poorten, die een directe digitale verbinding mogelijk maken, en de aux-poorten kun je ook rechtstreeks muziek afspelen. Daarbij wordt je mobiele apparaat ook nog opgeladen.

Alle systemen ondersteunen Wireless Direct, zodat je jouw muziek vrijwel overal en altijd naar de luidspreker kunt streamen – zonder draadloze router. Dankzij de waterbestendige behuizing en de herlaadbare batterij is de XW-SMA3 geschikt voor buitengebruik of als handige draagbare oplossing voor binnenshuis.

De stevige behuizing van de luidsprekers moet vervormingen en resonanties weren, terwijl de digital signal processing (DSP) techniek een kamervullend, gecontroleerd basgeluid moet garanderen. Hoewel deze drie draadloze systemen uit compacte luidsprekers bestaan, leveren ze volgens Pioneer toch een krachtig geluid dankzij twee mid-range drivers, een tweeter en een centrale basreflexpoort. De XW-SMA4 heeft een extra tweeter en een krachtige subwoofer voor diepere bassen.

De systemen kunnen bediend worden via aanraak gevoelige knoppen die zijn verwerkt in de behuizing van de luidsprekers of via de infrarode afstandsbediening.

De XW-SMA4 (379 euro) en XW-SMA1 (249 euro) zijn te koop vanaf augustus 2012, gevolgd door de XW-SMA3 (329 euro) in september.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.