Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook LG brengt cloud gaming naar Smart TV’s

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2012, 16:45 CategorieGaming

Eerder deze week kondigde Samsung een samenwerking aan met Gaikai, een provider van cloud gaming diensten, om high-end games beschikbaar te stellen voor haar Smart TV’s. LG kan natuurlijk niet achterblijven en kondigde gisteren dan ook een eigen variant aan waarin samengewerkt wordt met een concurrent van Gaikai, OnLive.

LG zal de cloud gaming dienst beschikbaar stellen op haar Smart TV’s die draaien op het Google TV platform. Deze modellen zijn voorlopig alleen in de VS te koop. Bezitters van een LG Google TV kunnen voor 10 dollar per maand een abonnement op de dienst nemen. Hiervoor krijg je dan een catalogus met 200 games van onder andere Electronic Arts, Ubisoft en THQ. Alles dat je nodig hebt is een LG Google TV, de OnLive dienst (een app) en een Bluetooth controller.

De OnLive dienst biedt consumenten in de VS overigens al langer de mogelijkheid om op apparaten als computers en tablets games te spelen in de cloud. Middels de dienst kun je onder meer in je browser high-end games spelen, in een multiview modus de gameplay van andere gebruikers bekijken en dus samen een strategie bepalen, videoclips van games delen via social media en games 30 minuten uitproberen voordat je tot aankoop over gaat.

Bron: Techradar

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.