Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert nieuwe high-end AV receivers, waaronder de TX-NR5010

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2012, 13:47 CategorieReceivers

Onkyo heeft begin dit jaar al een aantal nieuwe instap AV receivers en middenklasse AV receivers onthuld en vandaag worden er drie high-end modellen aan het assortiment toegevoegd. De high-end serie bestaat uit de 9.2-kanaals TX-NR5010 netwerk AV receiver, de 9.2-kanaals TX-NR3010 AV receiver en de 7.2-kanaals TX-NR1010 AV receiver.

Volgens Onkyo zijn alle drie de receivers weer voorzien van de nieuwste technieken en functies om het meeste uit de prestaties te halen en maximale waarde te bieden. Zo beschikken de modellen onder meer over een THX Ultra2 Plus certificaat voor een optimale home cinema ervaring in grotere ruimtes, 11.4-kanaals pre-outs met DTS Neo:X 11-kanaals upmixing ondersteuning (voor de TX-NR5010 en TX-NR3010), de Cisco Linksys’ SimpleTap router connection technologie voor eenvoudige connectie met de router (middels firmware update), Audyssey MultEQ XT32 room equalization, een extra HDMI uitgang voor Full HD weergave in een tweede zone of op een tweede TV en een Mobile High-Definition Link HDMI poort aan de voorzijde voor het aansluiten van een smartphone, tablet of camcorder.

Daarnaast zijn er extra HDMI aansluitingen toegevoegd (Acht in totaal) met ondersteuning voor Full HD 3D materiaal, Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. De InstaPrevue techniek moet er voor zorgen dat je eenvoudig kunt schakelen tussen bronnen middels de weergave van preview thumbnails. De netwerk receivers bieden ook toegang tot verschillende audio streaming diensten zoals Spotify Premium en de mogelijkheid audio te streamen via DLNA of Bluetooth. De Multi-room mogelijkheden zijn dit jaar verder uitgebreid door de Zone2 HDMI verbinding. De bediening van multi-zone materiaal kan eenvoudig middels de Onkyo iPhone en Android apps.

Wat betreft de audio- en videokwaliteit maken de receivers gebruik van de nieuwste technieken. Zo krijg je onder meer geavanceerde digitaal naar analoog conversie met PLL jitter-cleaning, VLSC noise-mitigation en TI Burr-Brown DAC modules. Signalen worden versterkt via het discrete Three-Stage Inverted Darlington Circuitry. Alle drie de modellen maken gebruik van Onkyo’s Dual Core Video Engine. Dit systeem bestaat uit een HQV Vida VHD1900 module met Marvell’s Qdeo technologie voor 4K upscaling en geavanceerde ISF kalibratie mogelijkheden.

Het vlaggenschip, de TX-NR5010, is gericht op de echte home cinema enthousiastelingen. De receiver is ontwikkeld om de beste audio- en videoprestaties te leveren voor een optimale home cinema ervaring en beschikt dan ook over een solide chassis met anti-resonantie aluminium panelen, een ringkern transformator en twee discrete transformatoren voor audio- en video processing. Daarnaast beschikt het model over vergulde speakerterminals en aansluitingen.

De TX-NR3010 maakt gebruikt van een EI transformator in plaats van de ringkern transformator. Alle modellen maken gebruik van geïsoleerde power en preamp blokken om interferentie te verminderen en een solide chassis om vibraties te voorkomen. De nieuwe Differential DAC Mode en Digital Crossover Processing Network technieken moeten zorgen voor optimale prestaties wanneer bi-wiring en bi-amping voor de front kanalen in werking zijn. De twee high-end modellen beschikken daarbij over twee USB poorten om een USB stick, iPod of iPhone, LAN adapter of Bluetooth adapter aan te sluiten.

Prijs en beschikbaarheid

Alle drie de receivers moeten in augustus op de markt verschijnen. De TX-NR5010 zal te koop zijn voor een prijs rond de 3.800 euro, de TX-NR3010 zal ongeveer 3.100 euro kosten en de TX-NR1010 zal te koop zijn voor ongeveer 2.500 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    08 juli, 2012 om 22:57

    Ook erg lekker Onkyo..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.