Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz onthult NR1403 en NR1603 Slimline AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2012, 13:38 Categorie3D

Nadat we eind vorige maand al een aantal high-end AV receivers van Marantz voorbij zagen komen is het nu de beurt aan de Slimline instapmodellen. Marantz heeft in de UK de opvolgers van de NR1402 en NR1602 receivers gelanceerd; de NR1403 en NR1603. Wat deze receivers uniek maakt is zeer compacte design wat volgens de fabrikant niet ten koste gaat van het geluid.

Het design is ten opzichte van de 2011 modellen weinig veranderd, maar qua specificaties zien we wat vernieuwingen. Zo beschikken beide receivers over een extra HDMI input wat het totaal naar zes brengt en één hiervan is te vinden aan de voorzijde. Alle HDMI aansluitingen zijn compatibel met 3D materiaal en beschikken over Audio Return Channel ondersteuning. Ook hebben beide receivers ondersteuning voor DTS-HD, Dolby TrueHD, Audyssey MultEQ, Dynamic Volume en Dynamic EQ.

De NR1403 is een 5.1-kanaals receiver met een vermogen van 50 Watt per kanaal. De NR1603 voegt hier twee extra speaker kanalen aan toe maar biedt nog steeds 50 Watt per kanaal. Daarnaast beschikt de NR1603 over ondersteuning voor draadloze streaming van muziek via Apple’s AirPlay of DLNA en krijg je toegang tot diverse internet radiostations. Daarnaast is de receiver voorzien van een USB ingang voor het aansluiten van een MP3 speler of USB stick. Mocht je de afstandsbediening niet fijn vinden kun je de Marantz Remote App for iOS downloaden op je iPhone.

De NR1403 is in de UK verkrijgbaar voor omgerekend 433 euro, terwijl de NR1603 omgerekend 681 euro kost. Wanneer de receivers in Nederland verschijnen is nog niet bekend maar dat zal Marantz snel laten weten, inclusief de complete lijst aan specificaties.

Bron: Whathifi

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.