Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert slanke NR1403 en NR1603 AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2012, 17:32 CategorieReceivers

Nadat Marantz eind vorige maand de nieuwe NR1403 en NR1603 Slimline AV receivers in de UK aankondigde heeft de fabrikant vandaag de nieuwe modellen in Nederland gelanceerd. De twee receivers zijn qua design weinig veranderd ten opzichte van de NR1402 en NR1602 van vorig jaar en hebben als unieke feature nog steeds het slanke design met krachtige prestaties.

Marantz NR1403

De NR1403 receiver is het instapmodel van de twee en beschikt over de mogelijkheid vijf luidsprekers en één subwoofer aan te sluiten. Een nieuwe feature ten opzichte van vorig jaar is de zesde HDMI ingang aan de voorzijde voor het aansluiten van onder meer een fotocamera of digitale videocamera. Daarnaast beschikt de receiver over een vermogen van vijf maal 50 Watt dat voldoende is voor een volledig 5.1 home cinema systeem, een uitgebreide Setup Assistant met Audyssey MultEQ om de receiver eenvoudig in te stellen, HDMI aansluitingen met 3D en ARC ondersteuning en ondersteuning voor HD audioformaten als zoals DTS-HD en Dolby TrueHD.

Marantz NR1603

De NR1603 is een 7-kanaals receiver en biedt dus ruimte voor zeven luidsprekers en één subwoofer. Daarnaast beschikt de receiver over een aantal extra functies waaronder netwerkmogelijkheden voor audiostreaming (via DLNA), internetradio, Airplay ondersteuning voor iOS apparaten, een met de iPod compatibele digitale USB ingang en een M-DAX2 waarmee de geluidskwaliteit van gecomprimeerde audio verbeterd wordt. De HDMI aansluitingen zijn volledig compatibel met de laatste technieken en standaarden, waaronder Full HD 3D en ARC (Audio Return Channel), terwijl alle analoge videosignalen worden omgezet naar HDMI-niveau, inclusief I/P-conversie en een opwaardering naar 1080p. Met de nieuwe Marantz Remote App for iDevices is de bediening van het apparaat ook een stuk eenvoudiger.

Features en functies

 Functie NR1603 NR1403
 HDMI ingangen/uitgangen 5+1 voor 5+1 voor
 3D/ARC/CEC •/•/• •/•/•
 Netwerkstreaming Audio en foto’s
 Airplay/internetradio/Remote App •/•/• -/-/-
 Analoog en HDMI naar 1080p
 Vermogen (RMS 8 Ohm) 7x50W 5x50W
 Gescheiden versterking
 Audyssey MultEQ, Dynamic volume en EQ
 Ondersteunde talen 7 3
 iPhone/iPod USB ingang voor
 Multiroom/Multisource 2e zonePrijs en beschikbaarheid

De Marantz NR1603 en de NR1403 zijn inmiddels verkrijgbaar in zwart en zilver-goud en hebben een verkoopprijs van respectievelijk 649 en 399 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.