Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG werkt aan flexibele en transparante displays met 4K resolutie

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2012, 18:00 CategorieLcd en led tv's

LG is een van de grootste display fabrikanten ter wereld en moet dus flink innoveren om aan kop te blijven. Volgens de Koreaanse website DDaily zou LG onlangs een subsidie van 55 miljoen dollar van de Koreaanse overheid ontvangen hebben om een nieuwe techniek te ontwikkelen die flexible Ultra HD (4K) displays met een formaat tot 60 inch mogelijk maakt.

De displays krijgen een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, recentelijk omgedoopt tot Ultra HD, en moeten tot 10 graden te buigen zijn. Toch is dat nog niet alles want de displays krijgen een transparantie van 40 procent mee. Je kunt er dus zo goed als doorheen kijken. Al deze nieuwe technieken gecombineerd moeten voor het ultieme display zorgen. toch is het voor LG geen compleet nieuw terrein. De fabrikant toonde eerder al kleinere transparante displays

Toch hoeven we voorlopig nog geen 60 inch transparant en flexibel 4K display op de markt te verwachten. LG zal zich eerst even focussen op de lancering van haar eerste 55 inch OLED TV.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.