Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

IKEA Uppleva video toont details over design, interface en afstandsbediening

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2012, 12:38 CategorieBlu-ray

IKEA kondigde in april aan met een nieuw concept te komen waarbij home cinema apparatuur geïntegreerd wordt in een IKEA meubel. Het nieuwe meubel heeft de naam Uppleva meegekregen en bevat onder meer een LCD TV, luidsprekersysteem en Blu-ray speler. Inmiddels heeft de meubelgigant een video gepubliceerd met meer details over het design en de integratie.

Zoals in onderstaande video te zien is zal de Uppleva in meerdere varianten gelanceerd worden, met TV’s in verschillende formaten en verschillende designs van het meubel. IKEA wil met dit concept de home cinema apparatuur, en met name de TV, beter integreren in de huiskamer. Het moet één worden met de omgeving en alle technische aspecten als kabels en randapparatuur worden zoveel mogelijk weggewerkt. Zo kan apparatuur die in de kast staat gewoon met de afstandsbediening bediend worden aangezien de voorzijde van textiel gemaakt is.

Eerder werd duidelijk dat de Uppleva TV zal beschikken over een Smart TV platform met toegang tot applicaties voor muziek, nieuws en video. De interface die hiervoor gebruikt wordt is vrij simpel. Ook de afstandsbediening is simpel gehouden maar kan wel uitgeschoven worden om toegang te krijgen tot meer geavanceerde functies.

Het IKEA Uppleva meubel wordt deze maand in Zweden gelanceerd en zal later dit jaar in andere Europese landen verschijnen. In Nederland wordt het meubel pas begin 2013 verwacht. De adviesprijs ligt waarschijnlijk rond de 730 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.