Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google lanceert Nexus Q social media streamer

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2012, 15:04 CategorieMediaspelers

Google heeft gisteren tijdens de Google I/O conferentie een nieuwe tablet en een nieuwe versie van het Android besturingssysteem onthuld, maar dat was niet alles. Het bedrijf komt namelijk ook de huiskamer in met de Nexus Q social media streamer. Dit apparaat moet het middelpunt worden voor je Android apparaten en kan alle media weergeven op TV of via speakers.

De Nexus Q is fraai vormgegeven apparaat dat via een HDMI kabel gekoppeld kan worden op je TV en via een digitale audio-uitgang gekoppeld kan worden aan je luidspreker installatie of home cinema systeem. Eenmaal aangesloten kun je middels je Android smartphone of tablet eenvoudig verbinding maken met de Nexus Q en foto’s, video’s en muziek naar je installatie of TV streamen. Het is dus een soort hub waarmee alle media gestreamd kan worden.

Toch is het net wat anders dan de standaard mediaspeler want de Nexus Q beschikt zelf niet over een interface en slaat zelf ook geen bestanden op. De gestreamde bestanden komen zelfs niet vanaf je Android smartphone of tablet. De Nexus Q gebruikt alle content die beschikbaar is in de Google Play Store en streamed deze naar je speakers of TV. Het apparaat kan wel compleet bediend worden met je Android device en je kunt ook met meerdere Android gebruikers in huis een playlist samenstellen.

Voor een optimale werking heb je natuurlijk content nodig uit de Google Play Store. Sinds gisteren is het voor Android gebruikers in de VS, Canada, Australië en de UK mogelijk films en TV shows te downloaden uit de Play Store. Muziek downloaden/streamen was al mogelijk. De Nexus Q zal voorlopig niet in Nederland te koop zijn aangezien deze diensten nog niet bij ons aangeboden worden. De prijs van het apparaat ligt op 299 dollar.

Meer informatie over de Nexus Q lees je in dit artikel van Tabletsmagazine.nl.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.