Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste review van de IKEA alles-in-één Uppleva TV (set) duikt op

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2012, 20:01 CategorieBlu-ray

Het Uppleva TV meubel van IKEA heeft inmiddels heel wat aandacht gekregen via diverse media en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Hoewel we in Nederland nog een klein jaar op de lancering moeten wachten is in Zweden de eerste review al opgedoken. Helaas is het oordeel niet erg positief en dat is nog zachtjes uitgedrukt.

Het idee is natuurlijk interessant; een alles-in-één systeem (meubel) met daarin een TV, een Blu-ray speler, een surround systeem en een mooie wegwerking van alle kabels. Daarbij zou je middels de TV ook toegang krijgen tot diverse applicaties en beschikt het meubel over handige deurtjes die infrarood signalen doorlaten. Kortom, een mooi systeem voor de gemiddelde consument zou je zeggen. 

Toch valt het allemaal nogal tegen. Als meubel is de Uppleva prima, maar voor de rest heeft het Zweedse M3 weinig goede woorden over. De beeldkwaliteit van de TV is zeer mager met matige zwartwaarden, een slechte kleurweergave en veel ruis. Het Smart aspect van de TV laat ook te wensen over met een slecht vormgegeven interface en features die helemaal niet werken. Aan de andere kant is men wel redelijk positief over het audiosysteem. Volgens de reviewer is de TV vooral bruikbaar wanneer je een USB stickje aansluit en wat video’s bekijkt. De Uppleva krijgt dan ook 5 van de 10 sterren. Op de website van M3 vind je meer foto’s en video’s van het meubel.

Het Uppleva meubel moet ergens begin 2013 in Nederland verschijnen voor een prijs van 730 euro maar heb je dat geld wel over voor een TV, wat toch het belangrijkste onderdeel is, van deze kwaliteit?

Via: Gizmodo

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.