Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert PMA-520AE en DCD-520AE stereo componenten

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2012, 16:25 CategorieReceivers

Denon heeft een nieuw duo stereo componenten geïntroduceerd als opvolger in de Advanced Evolution serie. De stereoversterker en CD peler op instapniveau, PMA-520AE en DCD-520AE, hebben volgens de fabrikant de beste kenmerken van hun voorgangers geërfd en zijn daarnaast voorzien van een aantal belangrijke verbeteringen.

Het meest in het oog springend is dat beide nieuwkomers een uitgebreid Europees programma voor geluidsafstemming hebben, wat een nog betere geluidskwaliteit tot gevolg moet hebben. Een kleine cosmetische vernieuwing in combinatie met een nieuw ontwikkelde afstandsbediening moeten bijdragen aan het elegante uiterlijk en het gebruiksgemak.

De geïntegreerde versterker, PMA-520AE, is uitgerust met een nieuw Advanced High- Current Single-Push-Pull-circuit dat niet alleen zorgt voor vermogen maar ook voor detail in de geluidsweergave. De ontwerpers hebben volgens Denon hun uitvoerige kennis van audiotechnologie ingezet om een versterker te ontwikkelen die in zijn klasse een nieuwe stap voorwaarts betekent ten opzichte van eerdere ontwikkelingen. Nieuwe hoogwaardige luidsprekerklemmen moeten voor de best mogelijke aansluitingen in deze prijsklasse zorgen. De afstandsbediening van de PMA-520AE is volledig opnieuw vormgegeven en bevat nu ook de belangrijkste functies voor de bediening van de CD spelers van Denon.

Ook de CD speler DCD-520AE is voorzien van een veelheid aan technologie. Zo beschikt de speler over een hoogwaardige 32-bits/192 kHz digitaal-analoogomvormer en bieden de MP3- en WMA-voorzieningen extra mogelijkheden om van favoriete muziek te genieten. De ontwikkelaars hebben volgens Denon de onderdelen voor het audiogedeelte, de motor en de andere gebieden zorgvuldig geselecteerd op basis van wat deze bijdragen aan een hoge geluidskwaliteit. De patronen voor de digitale circuits zijn speciaal ontworpen om een maximale bescherming te bieden tegen ongewenste straling en om een lage impedantie te bereiken. Naast de onlangs ontwikkelde afstandsbediening is de DCD-520AE nu ook voorzien van een tweeregelige display.

Ook dit jaar is het stand-by-stroomverbruik weer aanzienlijk afgenomen en zijn alle nieuwe producten nu uitgerust met een automatische uitschakelfunctie voor een nog grotere energiebesparing. 

De PMA-520AE en de DCD-520AE zijn vanaf juni verkrijgbaar in een zwarte en premium zilveren afwerking voor een verkoopprijs van 249  euro per stuk.

Geïntegreerde versterker PMA-520AE

 • 70 W x 2 ch (4 ohm)
 • Advanced High Current (HC) Single-Push-Pull-circuit voor de juiste balans tussen detail en vermogen in de muziek
 • Breed dynamisch afspeelbereik dat hoogwaardige audiobronnen ondersteunt
 • Hoofdtransformator met gescheiden voedingen voor analoge en digitale circuits
 • Microprocessor Stop Mode voor een nog betere geluidskwaliteit
 • Gedegen trillingsbestendig ontwerp met Direct Mechanical Ground-constructie
 • 1 Paar hoogwaardige luidsprekerklemmen
 • Phono Equalizer Amp (MM) voor het aansluiten van een analoge platenspeler
 • Hoofdtelefoonaansluiting
 • Milieuvriendelijk met minder dan 0,3 W stand-by-verbruik en automatische uitschakeling 
 • Aluminium frontpaneel

CD speler DCD-520AE

 • 32-bits 192 kHz D/A-omvormer met hoge precisie
 • DAC-Master-klokontwerp
 • Weergave van CD-R/CD-RW (MP3, WMA)
 • Gedegen trillingsbestendig ontwerp met Direct Mechanical Ground-constructie
 • Origineel Denon-mechanisme met centraal geplaatste lade
 • Zorgvuldig ontworpen constructie dat de puurheid van het audiosignaal intact laat
 • Zo kort mogelijk signaalpad
 • Streng geselecteerde onderdelen voor hoge geluidskwaliteit
 • Folder Mode-functie voor het afspelen van uitsluitend bestanden die in een bepaalde map zijn opgeslagen
 • Aluminium frontpaneel dat past bij de elegantie van audioapparatuur

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.