Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon introduceert AVR-2113 en AVR-2313 AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2012, 17:03 Categorie3D

We hebben ze eind vorige maand al in de UK voorbij zien komen maar Denon heeft de nieuwe AVR-2113 en AVR-2313 AV receivers nu ook officieel in Nederland gelanceerd. Denon heeft bij de nieuwe modellen aandacht besteed aan het design, het gebruiksgemak en diverse streaming mogelijkheden.

Streaming en aansluitingen

Wat betreft streaming beschikken beide modellen over DLNA en AirPlay. Hierdoor is het mogelijk vanaf nagenoeg elk apparaat met een internet verbinding content te streamen naar je de receiver. Met Apple’s AirPlay techniek is het zeer eenvoudig om muziek te streamen van je iPhone, iPod of iPad naar de receiver. Mocht je liever een vaste verbinding hebben dan kun je een mobiel apparaat of USB stick aan de voorzijde van de receiver verbinden middels USB. Ook apparaten met een HDMI uitgang kunnen eenvoudig aangesloten worden op de voorzijde middels de HDMI ingang. Alsof dat nog niet genoeg is heb je ook toegang tot een grote hoeveelheid internet radiostations.

3D en 4K

Iets anders wat we steeds vaker terugzien op receivers is ondersteuning voor 4K (Ultra HD) materiaal. Hoge resolutie content kan zonder probleem door te versterker verwerkt worden en doorgestuurd worden richting een display. Daarbij is het mogelijk Full HD materiaal te laten upscalen naar een 4K resolutie. Hier heb je dan wel een 4K display voor nodig om het weer te geven. Natuurlijk kan ook 3D ondersteuning niet ontbreken en beschikken de HDMI poorten over Audio Return Channel ondersteuning.

Denon AVR-2113 en AVR-2313

De AVR-2113 is het ‘kleinere’ model en beschikt over 7.1-kanaals audio-uitgangen. Per kanaal kan een vermogen van 125 Watt geleverd worden. De receiver beschikt in totaal over zes HDMI ingangen. De AVR-2313 beschikt over een tweede subwoofer pre-out waardoor het een 7.2-kanaals receiver is en het vermogen is opgevoerd naar 135 Watt per kanaal. Daarbij krijg je een extra HDMI uitgang om beelden tegelijkertijd op twee verschillende displays weer te geven of om te wisselen tussen bijvoorbeeld en projector en een TV. De AVR-2113 biedt ondersteuning voor Audyssey MultEQ XT (automatische kalibratie) met Audyssey Dynamic Volume (real-time volumeregeling) en Dynamic EQ, terwijl de AVR-2313 ook ondersteuning biedt voor Audyssey DSX.

Denon AVR-2113 features

 • 125W x 7 kan. (6 Ohm)
 • Video-upscaling tot 1080p en 4k, 4k HDMI-schakeling, 4k GUI met video-overlay 
 • Dolby TrueHD en dts-HD Master Audio Decoders 
 • Audyssey MultEQ XT met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ 
 • Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ 
 • Compressed Audio Restorer 
 • 5+1 (voorkant) HDMI-ingangen met ondersteuning voor 3D, ARC en CEC 
 • Geavanceerde netwerkmogelijkheden 
  • DLNA1.5-gecertificeerd 
  • Netwerkaudiostreaming incl. FLAC HD-bestanden 
  • AirPlay audiostreaming 
  • Ondersteunt muziekstreamingservice last.fm
  • vTuner internetradio 
  • Flickr fotoservice 
 • USB-ingang aan de voorkant: digitale USB-aansluiting compatibel met iPod / iPhone 
 • HDMI-ingang aan de voorkant 
 • Voorkeuzeknop voor directe toegang tot favoriete bronnen 
 • Meertalige Setup Assistant (zeven talen) en Geavanceerde GUI voor eenvoudige installatie en bediening 
 • Multi-Zone (twee zones) 
 • Display met grote tekens 
 • Automatische uitschakelfunctie voor energiebesparing 
 • Nieuwe Denon Remote App 
Denon AVR-2313 extra features
 • 135W x 7 kan. (6 Ohm)
 • Audyssey DSX 
 • Klaar voor gebruik met Audyssey Pro 
 • 2 x HDMI-uitgang (gelijktijdig) 
 • 7.2-kanaals pre-outs 
 • Geavanceerde Multi-Zone ondersteuning (twee zones) en RS-232 aansluiting 
 • DSD via HDMI 

Bediening

Ook het gebruiksgemak van de receivers moet flink verbeterd zijn. Zo heeft Denon de grafische gebruikersinterface (GUI) aangepakt, een nieuwe Setup Assistant ontwikkeld en een nieuwe Denon Remote App voor iPad, iPhone of iPod gelanceerd die de bediening van de receiver nog eenvoudiger moet maken.

AVR-1713 en AVR-1513

Eerder dit jaar lanceerde Denon al twee instapmodellen AV receivers in de vorm van de AVR-1513 en AVR-1713. Meer informatie over deze receivers lees je in dit artikel.

Prijs en beschikbaarheid

De Denon AVR-2113 en AVR-2313 zijn inmiddels te koop voor een adviesprijs van respectievelijk 599 euro en 899 euro.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.