Denon introduceert AVR-2113 en AVR-2313 AV receivers

19 juni 2012 1 Minuut 0 Reacties
Denon-AVR2313

We hebben ze eind vorige maand al in de UK voorbij zien komen maar Denon heeft de nieuwe AVR-2113 en AVR-2313 AV receivers nu ook officieel in Nederland gelanceerd. Denon heeft bij de nieuwe modellen aandacht besteed aan het design, het gebruiksgemak en diverse streaming mogelijkheden.

Streaming en aansluitingen

Wat betreft streaming beschikken beide modellen over DLNA en AirPlay. Hierdoor is het mogelijk vanaf nagenoeg elk apparaat met een internet verbinding content te streamen naar je de receiver. Met Apple’s AirPlay techniek is het zeer eenvoudig om muziek te streamen van je iPhone, iPod of iPad naar de receiver. Mocht je liever een vaste verbinding hebben dan kun je een mobiel apparaat of USB stick aan de voorzijde van de receiver verbinden middels USB. Ook apparaten met een HDMI uitgang kunnen eenvoudig aangesloten worden op de voorzijde middels de HDMI ingang. Alsof dat nog niet genoeg is heb je ook toegang tot een grote hoeveelheid internet radiostations.

3D en 4K

Iets anders wat we steeds vaker terugzien op receivers is ondersteuning voor 4K (Ultra HD) materiaal. Hoge resolutie content kan zonder probleem door te versterker verwerkt worden en doorgestuurd worden richting een display. Daarbij is het mogelijk Full HD materiaal te laten upscalen naar een 4K resolutie. Hier heb je dan wel een 4K display voor nodig om het weer te geven. Natuurlijk kan ook 3D ondersteuning niet ontbreken en beschikken de HDMI poorten over Audio Return Channel ondersteuning.

Reacties (0)