Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De duurste home cinema set ter wereld (6 miljoen dollar)

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2012, 15:20 CategorieHome cinema sets

Als je graag films kijkt en muziek luistert dan heb je vast een mooi en uitgebreid home cinema systeem. De een geeft er een paar honderd euro aan uit en de ander moet het beste van het beste hebben en geeft er een paar duizend euro aan uit. Toch kan het allemaal nog veel beter dan wat iedereen die dit leest thuis heeft staan. Kijk bijvoorbeeld naar de set van  Jeremy Kipnis.

Kipnis is een muziek engineer, producer en muziekliefhebber uit Redding, New York, en is eigenaar van de duurste home cinema set ter wereld. De set bestaat onder meer uit dertig McIntosh MC-2102 receivers, zestien Snell 1800 THX Music & Cinema Reference Subwoofers en en een Stewart 18-by-10-foot Snowmatte 1.0 Gain Laboratory Motion Picture Screen. Dat zal de meeste onder ons weinig zeggen maar het prijskaartje maakt alles duidelijk. Het complete systeem kost namelijk maar liefst 6 miljoen dollar.

Zijn eigen bioscoop beschikt over een 8.8-kanaals audiosysteem, een frequentie respons van 10Hz tot 100kHz en een totaal vermogen van 11.000 Watt. Daar heb je natuurlijk de ruimte voor nodig en zijn kamer is dan ook 10 meter lang en 8 meter breed. Klinkt allemaal natuurlijk erg mooi, en dat is het ook, maar omdat het voor jou waarschijnlijk geen optie is moet je het doen met onderstaande video van deze indrukwekkende installatie.

Bron: Hifi

 • Delen:

Reacties

 1. peterpan
  08 juli, 2012 om 22:53

  Ha ha die Martijn je zoekt ze wel uit he? Deze post is bijna onwaarschijnlijk en had een gouden randje verdient ha ha.
  In een woord geweldig! Wat die kerel daar in zijn huis heeft staan geeft de meest verwende audio en videofreak kippenvel.
  En zag je ze zitten met de 3d brillen? Ik ga sparen voor een trip naar dat paleis, hoop dat ie goede koffie heeft.

  • peterpan
   08 juli, 2012 om 22:54

   BTW een dikke vette share op facebook Martijn!

   • Martijn Chel
    08 juli, 2012 om 23:43

    Zo, je bent druk bezig geweest vanavond zie ik 🙂
    Thanks voor de share en reacties, en leuk dat we dezelfde interesses delen!

 2. peterpan
  19 juli, 2012 om 20:15

  Insgelijks Martijn!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.