Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Blu-ray verkopen blijven stijgen

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2012, 16:08 CategorieBlu-ray

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de fysieke media bijna aan hun einde zijn en dat het downloaden en streamen van content het zal overnemen. Toch is dit bij de Blu-ray verkopen in Nederland nog niet te merken. Uit onderzoek van GfK Retail & Technology blijkt dat afgelopen mei zelfs een record is gezet wat betreft het aantal verkochte Blu-ray discs.

Binnen de totale videomarkt had Blu-ray in september vorig jaar een aandeel van 17.1 procent en afgelopen maand is dit aandeel gestegen naar 1.73 procent. Dit is geen grote stijging maar het maakt wel duidelijk dat Nederland nog niet overtuigd is van digitale downloads en video on demand diensten. In de VS is wel te merken dat fysieke media hun langste tijd gehad hebben. De uitgaven aan fysieke media in de VS is met 11 procent gedaald ten opzichte van 2010. Amerikanen kiezen steeds vaker voor het kijken van een film of serie via het internet. 

Volgens GfK is deze trend ook in Nederland zichtbaar en kunnen we binnenkort dan ook een daling van de verkopen van fysieke media verwachten. Toch is het voorlopig nog Blu-ray dat aan het langste eind trekt. Afgelopen mei werden er 192.544 Blu-ray discs verkocht, wat 15.2 procent meer is dan in mei vorig jaar. De omzet steeg iets minder hard met 11.8 procent. 

Bron: Hifi

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. peterpan
  08 juli, 2012 om 23:05

  Het heeft toch nog iets gezellig ouderwets lekker op vrijdagavond een bluraytje kopen. Het heeft wel zijn voordelen om je media via een laser af te spelen ipv een chip (mediaplayers).
  En de auteursrechtorganisatie moet ook wat te verdienen hebben.
  Een voordeel van downloaden is dat je de film vaak al hebt voordat de bluray uitkomt.
  nadeel van downloaden is dat het toch een kopie van een kopie is en de originele disc is een copie van de originele moederband. Altijd toch iets betere kwaliteit in combi met een goede speler.

 2. Leo Klee
  14 augustus, 2012 om 1:28

  Ik vind de title helemaal niet zo vreemd.
  Ik koop sinds de Blu-Ray Disk™ op de markt is helemaal geen DVD’s meer.
  Dat vind ik zonde van de Blu-Ray speler.

  Bovendien hebben Blu-Ray’s veel meer extra’s dan gewone DVD schijven.
  Dat komt omdat een gewone DVD schijf minimaal 8 tot 16 GB opslag ruimte heeft en een Blu-Ray Disk wel 50 GB.

  Klopt dit?

  • Martijn Chel
   14 augustus, 2012 om 1:48

   Jep. klopt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.