Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple brengt AirPlay mirroring in juli naar Mac

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2012, 15:09 CategorieSoftware

Eerder deze week heeft Apple het nieuwe Mountain Lion besturingssysteem voor Mac aangekondigd en één van de features die zal verschijnen is AirPlay Mirroring. Hiermee wordt het mogelijk visuele media van je MacBook of iMac naar je Apple TV box te streamen en dus weer te geven op TV.

Daarnaast is het mogelijk je desktop weer te geven op TV waardoor je dus op een groter scherm kunt werken of iets kunt tonen. Elke video bron kan gebruikt worden; streams vanaf het internet of lokaal opgeslagen bestanden. Daarbij kun je games middels AirPlay richting je Apple TV box streamen om op je TV te kunnen gamen. De maximaal ondersteunde resolutie is 1080p Full HD maar hier heb je dan wel de nieuwste generatie Apple TV voor nodig.

Dat is niet alles want Apple heeft het ook voor elkaar gekregen om videomateriaal vanaf je Mac naar Apple TV te streamen zonder de tussenkomst van een thuisnetwerk. De Mac (modellen uit 2011 of recenter) en de Apple TV box kunnen zelf een klein netwerk aanmaken waardoor je eenvoudig materiaal kunt streamen.

In juli zal het Mountain Lion besturingssysteem voor Mac verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.