Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba stopt LCD TV productie in Japan

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2012, 19:57 CategorieLcd en led tv's

Nadat Panasonic en Sony al fabrieken sloten door de flinke daling in vraag naar nieuwe TV’s heeft ook Toshiba nu besloten de LCD TV fabriek in Japan te sluiten. De fabriek in Fukaya, Saitama Prefecture produceerde een groot deel van Toshiba’s Regza LCD TV’s maar is niet de enige fabriek. Momenteel heeft Toshiba nog productiefaciliteiten in Polen, Egypte, Indonesië en China.

Later vandaag zal Toshiba een persconferentie houden om een en ander toe te lichten maar dat de reden hierachter de krimpende TV markt is, is wel duidelijk. Eerder deze week kondigden Sony en Panasonic nog aan samen te gaan werken voor de ontwikkeling van OLED TV’s, iets wat een paar jaar geleden ondenkbaar was. De TV fabrikanten hebben het zwaar en doen er alles aan om een beetje winst te kunnen blijven draaien.

De samenwerking van Sony en Panasonic moet zorgen voor lagere productie- en ontwikkelingskosten. Op deze manier moet ook de concurrentie aangegaan kunnen worden met de steeds sterker wordende Koreaanse merken als Samsung en LG.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.