Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert Smart Speaker audiostreaming systeem voor Android

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2012, 15:59 CategorieLuidsprekers

Audiofabrikant Teufel lanceert vandaag haar allereerste audiostreaming systeem voor Android apparaten: de Smart Speaker. De Smart Speaker for Android is een compacte 2.1 stereobox die muziek middels Wifi van Android smartphones of tablets ontvangt en weergeeft. De muziek wordt vanaf het Android apparaat dus draadloos gestreamd naar de luispreker.

Om gebruik te maken van het Smart Speaker for Android systeem moet je op je Android tablet of smartphone wel een gratis applicatie uit de Google Play Store downloaden met de naam Raumfeld App. Bij het opstarten van de Raumfeld App geeft het systeem automatisch de keuze weer om de op het apparaat opgeslagen muziek via de externe Smart Speaker weer te geven.

De Smart Speaker for Android is gebaseerd op de Raumfeld streaming technologie van Teufel Audio: actieve luidsprekers met ingebouwde WLAN streaming en D/A converter. De Smart Speaker en App koppelen automatisch via Wifi na een eenmalige, korte setup en zijn vanaf dat moment direct speelklaar. Het systeem biedt ondersteuning voor onder meer MP3, OGG en FLAC audioformaten. De Smart Speaker for Android kan ook toegang verkrijgen op muziek uit andere willekeurige UPnP/DLNA bronnen of van vrijgegeven netwerken. Via een Line-In pikt de Smart Speaker ook signalen van audiobronnen zoals CD spelers op. 

De Smart Speaker for Android moet volgens Teufel ook qua sound indruk maken. In de compacte behuizing zitten twee 65 mm conus drivers, twee 25 mm tweeters en een downfire-subwoofer met 130 mm doorsnede. Dit wordt aangestuurd door een Class D eindversterker met 100 Watt vermogen. 

De Smart Speaker for Android is per direct verkrijgbaar op de website van Teufel voor 449,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.