Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung’s 55 inch Super OLED TV gaat 9.000 dollar kosten

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2012, 11:53 CategorieOled tv's

In februari bracht een woordvoerder van Samsung nog naar buiten dat de eeerste OLED TV van de fabrikant veel minder dan 8.000 dollar zou gaan kosten. De prijs zou net boven de duurste LED/LCD TV’s vallen. Toch lijkt het nu een andere kant op te gaan want in Zuid Korea gaat Samsung’s vlaggenschip zo’n 9.000 dollar kosten.

De prijs van LG’s 55 inch OLED TV wordt geraamd op 7.900 dollar, wat LG een lichte voorsprong geeft. Toch is dat niet het enige slechte nieuws voor Samsung. Hoewel eerdere geruchten nog spraken over een hevige strijd tussen Samsung en LG wat betreft de lancering van de eerste OLED TV lijkt het er nu op dat LG eenvoudig zal winnen. Samsung geeft namelijk aan op schema te liggen voor de lancering in de tweede helft van 2012. LG heeft eerder al aangegeven haar OLED TV nog voor de Olympische Spelen op de mark te willen brengen.

Kortom, LG lijkt de eerste slag op het gebied van OLED gewonnen te hebben. Toch denkt Samsung dat het nog wel even duurt voordat deze techniek mainstream is. Binnen twee tot drie jaar hoopt de fabrikant OLED TV’s in grote aantallen te verschepen tegen aantrekkelijke prijzen.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.