Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert negen nieuwe Blu-ray home cinema systemen

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2012, 16:08 Categorie3D

Pioneer heeft de smaak goed te pakken. Eerder dit jaar lanceerde de fabrikant acht nieuwe stereo componenten en zes nieuwe home cinema AV receivers, en vandaag komen daar maar liefst negen nieuwe Blu-ray home cinema systemen bij. Volgens Pioneer moeten de systemen een nog rijkere 3D beleving bieden.

De Pioneer Blu-ray systemen zijn opgebouwd rond twee toestellen met verschillende luidsprekeropties. Twee systemen zijn uitgerust met unieke ‘sound wing’ luidsprekers die een ruime luisterruimte creëren met een dun luidsprekerontwerp voor een vrije en flexibele luidsprekeropstelling. Alle negen modellen spelen Blu-ray discs, DVD’s, CD’s en SACD’s af en ondersteunen formaten zoals DivX Plus HD-, FLV-, MKV- en FLAC-bestanden. Ook is het mogelijk YouTube video’s en Picasa foto’s te streamen van het Blu-ray systeem naar de TV.

Naast het aantal en de soort speaker verschillende systemen in de aansluitingsmogelijkheden voor iPod en iPhone (met een dock) en WiFi. Beide eigenschappen zijn terug te vinden op de topmodellen. Alle 5.1 sets bieden een vermogen van 1100 Watt en de 2.1 sets hebben een vermogen van 550 Watt. Elk systeem is geschikt voor Bluetooth en ondersteunt DLNA zodat je films, foto’s en muziek kunnen afspelen van een PC of tablet in je thuisnetwerk. Qua aansluitingsmogelijkheden krijg je twee HDMI ingangen, een microfooningang voor karaoke, een mini-jack audioaansluiting voor draagbare muziekspelers en een USB aansluiting met CD ripfunctie.

Voor een nog grotere impact bij 3D films ontwikkelde Pioneer “Virtual 3D Sound”, een technologie die een virtueel klankveld creëert achter het scherm. Ook de “Advanced Sound Retriever” technologie moet zorgen voor een flinke geluidsverbetering. De techniek verbetert gecomprimeerde muziekformaten en herstelt de originele kwaliteit. De “Net Contents-mode” verbetert gecomprimeerde videobestanden door meer gedetailleerde, fijne beelden te leveren. Deze technologie is praktisch bij videobronnen met een lage bitsnelheid die oorspronkelijk bestemd zijn voor weergave op een klein scherm van bijvoorbeeld een smartphone.

Specificaties en prijzen

Topmodellen

BCS-HW929 – 849 euro
2.1-systeem met Sound Wing soundbar en een smalle subwoofer. De Sound Wing soundbar is 25,5 mm dik en omvat twee dubbelzijdige drivers met HVT-technologie en twee tweeters met zachte koepel. Eén set is naar voor gericht en één naar achter, aan beide zijden van de Wing. Het gecombineerde vermogen bedraagt 150 W x 2 + 250 W voor de subwoofer.

BCS-HW828 – 799 euro
2.1-systeem met 2 Sound Wing satellietluidsprekers en een smalle subwoofer. De discrete satellietluidsprekers zijn compact en 37 mm diep. de luidsprekers beschikken over dubbelzijdige drivers met HVT-technologie en een tweeter met zachte koepel aan beide zijden. Het gecombineerde vermogen bedraagt 150 W x 2 + 250 W voor de subwoofer.

BCS-727 – 599 euro
5.1-systeem met 4 hoge luidsprekers, een centrale luidspreker en een smalle subwoofer. Dit systeem bestaat uit vier hoge luidsprekers. Het gecombineerde vermogen bedraagt 150 W x 4 + 250 W centraal + 250 W voor de subwoofer.

BCS-323 – 449 euro
5.1-systeem met 4 compacte satellietluidsprekers, een centrale luidspreker en een smalle subwoofer. Dit systeem heeft een iets compacter design en is ideaal voor wie een 5.1-surroundweergave wenst met smalle luidsprekers. Het gecombineerde vermogen bedraagt 150 W x 4 + 250 W centraal + 250 W voor de subwoofer.

BCS-SB626 – 499 euro
2.1-systeem met een soundbar en een smalle subwoofer. Deze 2-kanaals soundbar is compact en beschikt over een geperforeerd metalen rooster. Het gecombineerde vermogen bedraagt 150 W x 2 + 250 W voor de subwoofer.

BCS-FS525 – 449 euro
2.1-systeem met 2 smalle luidsprekers en een smalle subwoofer. Het smalle ontwerp van de voorste luidsprekers voorziet een geperforeerd metalen rooster en kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst. Het gecombineerde vermogen bedraagt 150 W x 2 + 250 W voor de subwoofer.

Basismodellen

BCS-424 – 499 euro
5.1-systeem met 4 hoge luidsprekers, een centrale luidspreker en een grote subwoofer. Het gecombineerde vermogen bedraagt 150 W x 4 + 250 W centraal + 250 W voor de subwoofer.

BCS-222 – 379 euro
5.1-systeem met 4 compacte satellietluidsprekers, een centrale luidspreker en een grote subwoofer. Het gecombineerde vermogen bedraagt 150 W x 4 + 250 W centraal + 250 W voor de subwoofer.

BCS-FS121 – 349 euro
2.1-systeem met 2 compacte satellietluidsprekers en een grote subwoofer. Het gecombineerde vermogen bedraagt 150 W x 2 + 250 W voor de subwoofer.

Beschikbaarheid

De Blu-ray home cinema systemen BCS-424, BCS-222 en BCS-FS121 zijn verkrijgbaar vanaf juni 2012. De modellen BCS-HW929, BCS-HF828, BCS-727, BCS-323, BCS-SB626 en BCS-FS525 zullen verkrijgbaar zijn in juli.

Prijs

 • Delen:

Reacties

 1. Paul
  07 januari, 2013 om 21:46

  Hallo, kan mij iemand uitleggen hoe ik het geluid van de Pioneer BCS-FS525 kan instellen.
  Er zijn veel te weinig hoge tonen en te veel lage tonen te horen waardoor je een hele slechte doffe toon krijgt. Ik dacht een perfecte aankoop gedaan te hebben maar begin na uren zoeken toch te twijfelen ! Ik hoop op een positief antwoord 🙂 Dank je, Paul

  • Martijn Chel
   07 januari, 2013 om 22:20

   Helaas heb ik erg zelf geen ervaring mee, hopelijk krijg je een reactie.

 2. speur
  27 mei, 2013 om 22:26

  ik heb ook een pioneer BCS-FS525 gekocht 3 dagen oud en na een paar uur aanstaan gaat hij spontaan uit hoe kan dat

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.