Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert acht nieuwe stereocomponenten

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2012, 14:25 CategorieReceivers

Pioneer lanceert vandaag maar liefst acht nieuwe stereocomponenten voor een optimale audiokwaliteit. De nieuwe componenten vervolledigen het stereo gamma van Pioneer. Het nieuwe gamma stereocomponenten bestaat uit vijf versterkers (A-70, A-50, A-30, A-20 en A-10) en drie Super Audio CD-spelers (PD-50, PD-30, PD-10).

In december 2011 lanceerde Pioneer de N-50 en N-30 al. Deze netwerkspelers ondersteunen AirPlay en een brede waaier aan bestandsformaten, waaronder hoge resolutie files (192 kHz/24 bit). Bovendien kunnen ze content van verschillende dragers aan: iPhone/iPad/iPod en Mac, maar ook pc, NAS of USB. Het doel van de nieuwe serie is volgens Pioneer de verwezenlijking van het felbegeerde ‘open geluid’ en de ultrahoge reactiesnelheid die elk detail tot leven brengen.

Pioneer versterkers

In de A-70 en A-50 zitten jaren ervaring van Pioneer met audiotoestellen en zijn uitgerust met de modernste technologie. Zo zorgt de efficiënte Power MOS FET (klasse D) voor een pure geluidsweergave. Daarnaast beschikt de A-70 – afgeregeld in de AIR Studios – over ESS 192 Khz / 32 bit SABRE32 DACs en een asynchroon USB DAC-systeem dat geluidsbronnen tot 192 kHz / 32 bit aankan. Een waaier van andere componenten, speciaal geselecteerd voor geluidsfanaten, zoals de twee zwarte, afgeschermde transformators (voor eind- en voorversterking), vervolledigen het lijstje troeven van de A-70.

De A-30, A-20 en A-10 beschikken over grote, krachtige transformators en hebben een symmetrische L/R-opstelling met een direct-energysysteem. De A-30 heeft een vermogen van 70W + 70W, terwijl de A-20 en A-10 allebei 50W + 50W leveren. Alle versterkers zijn uitgerust met een MM phono-ingang waarop je een draaitafel kunt aansluiten. De A-70 biedt bovendien MC-ondersteuning. Alle stereocomponenten van deze lijn zijn verkrijgbaar in een aluminiumlook (behalve de A-10 en PD-10).

Pioneer Super Audio CD spelers

De Super Audio CD-spelers PD-50, PD-30 en PD-10 staan volgens Pioneer garant voor een strakke weergave van muziek waarbij een hoge reactiesnelheid en open sound een hoofdrol spelen. De PD-50 beschikt over twee transformators die de analoge en digitale stroomtoevoer van elkaar scheiden. Bovendien is dit model uitgerust met Hi-bit DSP-technologie (32bit). Vooraan op de PD-10 zit een USB-uitgang om mp3- en WMA-bestanden af te spelen. De PD-50 en PD-30 doen daar nog een schepje bovenop met volledige ondersteuning voor iPhone, iPad en iPod. Gebruikers die willen genieten van de geavanceerde DAC-mogelijkheden van de PD-50 kunnen externe bronnen digitaal met de versterker verbinden via de optische of coaxiale DAC-ingang. 

De A-30 is te koop vanaf mei 2012, gevolgd door de A-20 en A-10 in juni. De A-70 en A 50 zijn vanaf september 2012 verkrijgbaar bij erkende Pioneer resellers. De PD-30 en PD-10 zijn te koop vanaf juli 2012, gevolgd door de PD-50 in september.

A-10: 199 euro
A-20: 249 euro
A-30: 299 euro
PD-10: 299 euro
PD-30: 399 euro  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.