Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Panasonic en Sony gaan samenwerken voor goedkopere OLED TV’s’

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2012, 18:32 CategorieOled tv's

Samsung en LG zullen binnenkort hun eerste OLED TV’s op de markt brengen en gezien de felle concurrentie in de TV markt kunnen de andere grote fabrikanten natuurlijk nie achterblijven. Om tegen Samsung en LG op te kunnen boxen en goedkopere OLED TV’s te kunnen ontwikkelen zouden Sony en Panasonic nu samen willen gaan werken.

Zowel Sony als Panasonic heeft onlangs nog aangegeven dat er OLED plannen liggen maar dat deze in 2012 nog geen producten voortbrengen. Een van de grote nadelen van OLED is dat de techniek nog steeds behoorlijk duur is. Zo zal Samsung’s eerste 55 inch OLED model zo’n 9.000 dollar gaan kosten. Door een intensieve samenwerking en het delen van kennis zouden Panasonic en Sony goedkopere OLED TV’s willen ontwikkelen.

Deze samenwerking zou ontwikkelingskosten en productiekosten kunnen besparen, welke uiteindelijk terug te zien moeten zijn in de prijs. Ook moeten modellen op deze manier na ontwikkeling sneller op de markt verschijnen. In 2015 zouden de eerste OLED modellen als resultaat van deze samenwerking van de band moeten rollen. Sony heeft al wat ervaring met OLED want de fabrikant heeft in het verleden al OLED TV’s op de markt gebracht maar deze hadden een klein schermformaat en waren ook nog veel te duur. 

Bron: Reuters

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.