Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic demonstreert plasma display waar je op kunt schrijven

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2012, 17:14 CategoriePlasma tv's

LG lanceerde vorig jaar al de zogenaamde Pentouch plasma TV’s die je kunt gebruiken als groot computerscherm en waar je op kunt tekenen of schrijven, en deze week heeft Panasonic een eigen variant gedemonstreerd. Dit 65 inch plasma display is een soort digitaal blackboard en maakt het mogelijk om met vier verschillende personen tegelijkertijd te schrijven.

Volgens Panasonic is het bij huidige touch displays lastig om met meerdere personen te werken en kan zelfs een aanraking van je mouw al zorgen voor problemen. Dit model werkt alleen middels pen-input en reageert dus niet op extra elementen die het display aanraken. Daarbij kun je met vier verschillende pennen, welke elk een andere kleur hebben, tegelijkertijd op het scherm tekenen of schrijven. Het plasma display is voornamelijk ontwikkeld voor het gebruik op scholen en binnen bedrijven. Om het mogelijk te maken presentaties vanaf meerdere PC’s te geven beschikt het display over een ingebouwde draadloze module. Hierdoor hoeft niet elke PC meer fysiek aangesloten te worden.

Het 65 inch model zal in juli te koop zijn. Later dit jaar volgen er nog 85 inch en 103 inch modellen. Over de prijs is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.