Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

NDS ontwikkelt TV die in de muur verwerkt wordt

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2012, 13:59 CategorieLcd en led tv's

Het bedrijf NDS heeft een TV ontwikkelt die nagenoeg perfect in een muur verwerkt kan worden. Deze TV bestaat eigenlijk uit vier LCD panelen die met elkaar verbonden zijn en samen een resolutie kunnen weergeven die viermaal zo groot is als HD, ook wel Quad HD genaamd.

Het grote voordeel van deze TV is dat wanneer deze niet gebruikt wordt er een patroon op weergegeven wordt dan overeenkomst met het behang van de muur. Ook qua software is de TV aangepast. NDS maakt namelijk gebruik van het Google Chrome besturingssysteem en biedt toegang tot diverse widgets als verkeersinformatie en de weersverwachting. De layout van het scherm kan ook door de gebruiker zelf aangepast worden. Zo kun je rechts widgets kwijt en de content links weergeven. Verder kan de content op TV gekoppeld worden aan widgets waardoor je producten die in programma’s voorbij ziet komen in de widgets ziet verschijnen of kunt Tweeten over een programma via een Twitter widget.

De TV van NDS is momenteel nog een concept maar volgens het bedrijf is er zeker markt voor en kunnen we de eerste exemplaren binnen een paar jaar verwachten. Je moet er wel flink voor doorsparen want de prijs ligt momenteel nog rond de 30.000 dollar.

Bron: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.