Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Multivisie en Telfort breiden basispakket uit met extra HD zenders

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2012, 17:25 CategorieDigitale tv

Digitale TV (IPTV) providers Telfort en Multivisie komen met een uitbreiding van het basispakket. Beide aanbieders komen met een aantal extra HD zenders en sommige SD zenders worden omgezet naar de HD versie. Ook maakt Telfort het voor nieuwe en bestaande klanten mogelijk een tweede interactieve tv-ontvanger te gebruiken.

Multivisie TV zal vanaf 15 mei de veranderingen in het basispakket doorvoeren. Nieuwe zenders die in HD kwaliteit toegevoegd worden zijn 24Kitchen National Geographic Channel. De huidige SD zenders van MTV, Comedy Central, Kindernet en Discovery worden per 15 mei omgezet naar HD. Toch wordt er ook een extra SD kanaal aan het pakket toegevoegd in de vorm van Investigation Discovery. Dat is niet alles want op 2 juli wordt er nog een wijziging doorgevoerd. Eurosport 2 wordt vanaf deze datum in HD doorgestuurd. Het totaal aantal HD zenders binnen het basispakket is dan 19. 

Telfort voert per direct een grote wijziging door in het basispakket. Klanten kunnen vanaf nu de tien best bekeken zenders (Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, Net5 en Veronica) in HD kwaliteit ontvangen. 

Beide providers voeren ook wat vernieuwingen toe met betrekking tot de hardware. Zo zal Multivisie TV in augustus de mogelijkheid bieden een HD recorder aan te schaffen. De MultiBox HD Recorder heeft een intern opslaggeheugen van 320GB en kan tot 60 uur aan materiaal opnemen. Deze wordt naast de huidige HD tuner in het assortiment gezet. Telfort maakt het mogelijk om een tweede interactieve tv-ontvanger aan te schaffen. Voorwaarde is wel dat de bandbreedte dit toelaat.

Bron: Tweakers

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.