Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert Google TV voorlopig niet in Europa

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2012, 15:39 CategorieLcd en led tv's

Hoewel Sony onlangs nog aangaf haar eerste Google TV producten na de zomer in Nederland te lanceren heeft LG nog helemaal geen plannen om producten met deze dienst in Europa te lanceren. LG heeft tijdens de CES 2012 dit jaar haar eerste LCD TV’s gelanceerd die gebruikmaken van het Google TV platform.

Deze TV’s worden vanaf 21 mei in de Verenigde Staten verwacht en LG wil volgens Reuters eerst afwachten hoe de verkopen daar lopen. Een uitbreiding naar Europa zal pas plaatsvinden wanneer de Amerikaanse verkoopcijfers bevallen. LG doet het waarschijnlijk rustig aan aangezien de verkopen van de vorig jaar gelanceerde Google TV producten, waaronder de Logitech Revue, flink tegenvielen.

Sony was samen met Logitech vorig jaar de eerste fabrikant die met Google in zee ging wat betreft Google TV. Sony bracht een TV en een Blu-ray spelers op de markt die van Google’s eigen Smart TV platform gebruikmaken. Helaas waren deze producten nooit een groot succes. Met het eind vorig jaar gelanceerde Google TV 2.0, gebaseerd op Android, hoopt Google wel succes te behalen. Ook Sony doet weer mee en zal in augustus de eerste Google TV producten naar Nederland brengen.

LG geeft daarbij aan dat de focus nog steeds ligt op haar eigen Smart TV platform. Het overgrote deel van LG’s 2012 LCD en plasma TV’s beschikt dan ook over Smart TV 2.0 met LG’s eigen applicatie bibliotheek. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.