Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert 55EM970V OLED TV officieel

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2012, 1:33 Categorie3D

LG heeft gisteren in Monaco haar 2012 LCD TV en plasma TV line-up gepresenteerd, waaronder de 84 inch Quad HD TV en de 55 inch OLED TV die we tijdens de CES 2012 al voorbij zagen komen. Het topmodel is de 55 inch 55EM970V, de eerste OLED TV bestemd voor massaproductie.

De OLED TV van LG beschikt over de 4-Color Pixel– en Color Refiner-technologie die samen volgens de fabrikant de meest consistente, natuurlijke en zuivere kleuren moeten weergeven. Naast de standaard kleuren rood, groen en blauw maakt LG’s 4-Color Pixel-technologie gebruik van een witte subpixel om de kleurweergave te optimaliseren. Deze techniek staat bekend onder de naam WRGB technologie. De toevoeging van een vierde subpixel verhoogt de helderheid en moet de meest zuivere kleuren leveren. De Color Refiner verbetert volgens LG de kleurconsistentie en -precisie, wat resulteert in beelden die levendig en natuurlijk zijn.

Verder biedt de TV een hoog contrastratio en een beeldverversingssnelheid van 0,02 ms. Dat is meer dan 100 keer sneller dan bij traditionele beeldschermen, waardoor een heldere weergave ontstaat van snelle bewegingen zonder doorlopende kleuren. Ook qua design is de 55EM970V een uniek exemplaar. De televisie is zeer dun en heeft een elegant design, doordat er geen lamp of extra backlight nodig is om beelden te produceren. De 4mm Paper Slim-tv is vooral ook licht, zodat deze vrijwel onopvallend aan de muur bevestigd kan worden. Het frame rondom het display is verkleind tot 1 mm.

Qua functies beschikt de 55EM970V onder meer over Cinema 3D (passief 3D), 2D naar 3D conversie, LG’s Smart TV 2.0 platform met onder meer de 3D World applicatie, netwerk streaming functies in de vorm van Smart share Plus en ingebouwd Wifi.

De OLED TV  zal in eerste instantie in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zijn in een select aantal Europese landen. LG heeft in Monaco niet officieel bekendgemaakt wanneer de TV op de markt verschijnt en tegen welke prijs maar diverse bronnen melden vernomen te hebben dat de pre-orders in juli geplaatst kunnen worden en dat de prijs rond de 8.000 euro gezet is. De uitlevering van de TV zal pas tegen het einde van dit jaar plaatsvinden.

Overigens liet LG wel weten dat de 84 inch Quad HD TV in het vierde kwartaal van dit jaar in een aantal Europese landen verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.