Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt in 2013 met 4K (Ultra HD) OLED TV

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2012, 15:02 CategorieOled tv's

LG lanceerde vorige week in Monaco haar eerste 55 inch OLED TV officieel. Dit model, de 55EM9600, zal eind dit jaar op de markt verschijnen voor een prijs die rond de 8.000 euro ligt. Toch kijkt LG al verder dan dit jaar en heeft plannen voor de introductie van een OLED TV met 4K (Ultra HD) resolutie in 2013.

Tegenover CNET geeft LG aan dat innovatie zeer belangrijk is om voorop te blijven lopen en dat is dan ook waar de fabrikant druk mee bezig is. De volgende technologische ontwikkeling staat al om de hoek terwijl de eerste nog niet eens te koop is. De in januari gepresenteerde 55 inch OLED Full HD TV wordt voor kerst pas in de winkels verwacht, maar mocht je liever een resolutie van 3840 x 2160 pixels willen hebben dan kun je beter even wachten.

Ook geeft LG aan dat we in 2014 pas de eerste echt betaalbare OLED TV’s kunnen verwachten. Het hangt volgens de fabrikant allemaal af van de ontwikkelingen van de OLED techniek maar de verwachting is dat over twee jaar OLED TV’s ongeveer 1.5 keer zo duur zijn dan LCD TV’s met LED achtergrondverlichting. Wel is de voorwaarde dat OLED display fabrikanten meer investeren in massaproductie om de prijs naar beneden te krijgen.

LG gelooft dat LCD/LED TV’s niet snel zullen verdwijnen. De reden hiervoor is dat mensen nu ook nog steeds om CRT TV’s vragen en daarbij is het pas kosteneffectief om een OLED TV vanaf 47 inch te maken. De verwachting is dat in 2015 50 procent van de verkochte TV’s van 47 inch of groter voorzien zal zijn van de OLED techniek.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.