Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

IKEA TV krijgt toegang tot Smart TV functies en apps

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2012, 15:10 CategorieBlu-ray

Vorige maand onthulde IKEA haar eerste TV meubel met geïntegreerd audio- en videosysteem. Het Uppleva meubel beschikt onder meer over een ingebouwde LED TV, een audiosysteem draadloze subwoofer, een internetverbinding, een Blu-ray/DVD speler en een systeem om je kabels netjes weg te werken. Daar komt nu bij dat de TV ondersteuning zal bieden voor Smart TV functies.

Het LED model dat geproduceerd wordt door het Chinese TCL zal over een interne harddisk beschikken om applicaties te kunnen opslaan. Deze apps kunnen gedownload worden uit een speciale market. Momenteel zijn apps van onder meer YouTube, Vimeo en Dailymotion bevestigd van de in totaal ongeveer 20 beschikbare apps. Daarnaast zullen er muziek apps, video on demand apps en games gelanceerd worden. De meegeleverde applicaties kunnen variëren per land. Ook krijgt de TV een ingebouwde Opera web browser zodat je eenvoudig kunt surfen op het internet terwijl je op de bank zit. 

De TV in het Uppleva meubel zal in formaten van 24 inch tot 46 inch gelanceerd worden en krijgt een prijs die begint bij ongeveer 730 euro. In Nederland wordt het systeem begin 2013 verwacht.

Bron: Gigaom

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.