Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Foxconn bevestigt plannen Apple HDTV, iTV

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2012, 11:59 CategorieLcd en led tv's

De geruchten over een TV van Apple worden steeds hardnekkiger en zelfs Foxconn, producent van vele Apple producten, laat nu wat informatie los. Eerder deze week zou informatie over het eerste prototype van de Apple HDTV gelekt zijn en vandaag lijkt Foxconn chairman Terry Gou zijn mond voorbij gepraat te hebben.

Terry Chou gaf tegenover de China Daily aan dat de TV in ieder geval door Foxconn geproduceerd zal worden. De reden hiervoor is de samenwerking die het bedrijf heeft met Sharp, de waarschijnlijke product van het LCD paneel. Toch moet de iTV, zoals deze de TV in de media genoemd wordt, nog in productie gaan en liggen de plannen al klaar. Op zich een opvallende uitspraak aangezien Apple haar eigen werknemers en leveranciers altijd verbiedt om informatie over nieuwe producten te geven. Wellicht heeft Chou zich versproken of heeft de China Daily niet goed geluisterd. Dit laatste is goed mogelijk aangezien een letterlijke quote ontbreekt.

De krant meldt verder dat de TV een aluminium chassis zal hebben en uitgerust zal worden met Siri en FaceTime, drie elementen die we eerder deze week al in een mockup terugzagen. Een lanceerdatum valt uit het hele verhaal niet op te maken maar als de TV nog niet in productie genomen is lijkt eind 2012 of begin 2013 het meest voor de hand liggend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.