Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Eerste prototype Apple HDTV gespot’

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2012, 20:48 CategorieLcd en led tv's

Het is alweer een tijdje relatief stil rondom de geruchten over een nieuwe Apple HDTV. Toch dook er vandaag een interessant bericht op van Cult of Mac. Zij beweren namelijk een anonieme en betrouwbare bron gesproken te hebben die de Apple HDTV al in handen heeft (gehad). Het zou gaan om een eerste prototype met een aantal interessante features.

Bovenstaande en onderstaande afbeeldingen zijn een mock-up, gemaakt door Cult of Mac en gebaseerd op de informatie van de bron. Volgens Cult of Mac zou de Apple HDTV veel lijken op Apple’s Cinema LED Displays maar een stuk groter zijn. Ook zou de TV beschikken over een ingebouwde iSight camera voor het voeren van FaceTime videogesprekken. Deze iSight camera zou geavanceerde features als facetracking en het inzoomen op een gezicht bevatten zodat videogesprekken gevoerd kunnen worden terwijl je door de kamer loopt. Natuurlijk is ook Siri van de partij voor het via spraak besturen van de TV.

Volgens de bron zou de TV nagenoeg klaar zijn voor lancering, wat uitspraken van diverse analisten tegenspreekt. De laatste berichten spreken namelijk over een lancering eind 2013 of begin 2014. Apple zou volgens analisten eerst de Apple TV set-top box willen uitbreiden met meerdere features en functies. Toch houdt de bron van Cult of Mac vol dat dit het apparaat is waar Steve Jobs over sprak in zijn biografie en dat we niet lang meer hoeven te wachten op de lancering .

Of deze persoon echt de Apple HDTV in handen heeft gehad blijft de vraag en Cult of Mac dekt zichzelf ook al enigszins in door te zeggen dat de bron vaker prototypes van Apple voorgeschoteld krijgt en dat deze niet altijd de markt halen. Toch zou de bron het vaker bij het juiste eind gehad hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.