Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert AVR-1713 en AVR-1513 AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2012, 18:00 CategorieReceivers

Denon onthult vandaag de eerste twee AV receivers in de nieuwe AV-Art series lijn. Het gaat om twee instapmodellen in de vorm van de AVR-1513 en de AVR-1713 inclusief netwerkondersteuning. De nieuwe AV-Art serie draait om een nieuw designconcept met de toevoeging van verschillende netwerkfuncties.

Denon geeft aan dat het van het begin af aan de missie geweest is om een nieuwe interface te creëren. Termen als intuïtief, helder en simpel zijn niet alleen belangrijk voor het productdesign maar ook voor de gebruikersinterface. Dit resulteerde in een GUI met een verbeterd design, minder knoppen op het bediendingspaneel en een nog simpelere lay-out voor de afstandsbediening. Het display biedt ruimte voor grotere karakters en meer informatie. Dit zorgt voor een betere rendabiliteit van de AVR beeldschermen en zorgt er tevens voor dat het beeldscherm beter leesbaar is. Snelkoppelingen moeten ervoor zorgen dat je jouw favoriete content eenvoudig en snel kunt bedienen.

De AVR-1513 is een 5.1-kanaals receivers met een vermogen van 110 Watt per kanaal. De receiver beschikt over een HDMI ingang aan de voorzijde waarmee gemakkelijk tablets, videocameras of fotocameras kunnen gekoppeld kunnen worden. Net als voorgaande modellen ondersteunen de nieuwe receivers de Dolby TrueHD en dts-HD Master Audio formaten en de Compressed Audio Restorer moet de audiokwaliteit van gecomprimeerde muziek, zoals MP3 of WMA, verbeteren.

Ook de AVR-1713 is een 5.1-kanaals receiver met een vermogen van 120 Watt per kanaal, maaar biedt daarnaast een variëteit aan geavanceerde netwerk capaciteiten. Deze functies maken het mogelijk om te luisteren naar meer dan duizend gratis Internet radiostations of muziek via een harde schijf (NAS) of computer. Nu de AVR-1713 ook AirPlay ondersteunt kun je via je thuisnetwerk luisteren naar  muziek uit de iTunes bibliotheek van een iPad, iPhone, iPod touch of PC/MAC. Met de Denon app kun je de receiver bedienen middels je iOS apparaat of PC/Mac. De Android app zal later dit jaar verschijnen. Android smartphones kunnen muziek streamen via de daarvoor bestemde applicaties met DLNA certificatie.

De AVR-1513 en AVR-1713 zijn vanaf mei 20120 verkrijgbaar in een zwarte uitvoering.

Specificaties en features

AVR-1513 AV Receiver

 • 110W x 5ch (6 ohm)
 • Hoogwaardige discrete eindversterking voor krachtig geluid
 • Dolby TrueHD en dts-HD Master Audio decoders
 • 3+1 (front) HDMI ingangen met 3D-ondersteuning
 • Compressed Audio Restorer voor het verbeteren van gecomprimeerde audio
 • Snelkies-knoppen voor directe toegang tot veelgebruikte bronnen
 • Grafische Gebruikers Interface (GUI) voor eenvoudige bediening en setup
 • Groot en duidelijk afleesbaar display
 • Front HDMI ingang
 • Auto Power Off voor energiebesparing

AVR-1713 Netwerk Receiver

 • 120W x 5ch (6 ohm) – volledig discreet en symmetrisch eindversterker circuit
 • Audyssey MultEQ XT
 • Setup Assistant en GUI voor eenvoudige bediening en setup
 • Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ
 • 4+1 (front) HDMI ingangen met 3D, ARC en CEC ondersteuning
 • UItgebreide Netwerk functionaliteit:
  • DLNA1.5 gecertificeerd
  • Netwerk audio streaming incl. FLAC HD-bestanden
  • AirPlay audio streaming
  • last.fm muziek service ondersteuning
  • vTuner internet radio
  • Flickr foto Streaming
 • Front USB ingang: iPod / iPhone digital compatible
 • Denon Remote App

 • Delen:

Reacties

 1. V
  24 augustus, 2013 om 20:39

  Hey,

  Welke speaker set adviseren jullie bij de avr 1713?

  Ik twijfel over een teufel viton 5.1 en een klipsch theatre 500 of hebben jullie nog andere opties

  Teufels nadeel is de hogere prijs maar voor mijn gevoel betere surround speakers, klipsch is gewoonngoedkoper maar lijkt me ook iets minder.

  Heb nu een jvc set aangesloten uit mijn oude alles in 1 set ( niet echt ideaal, de speakertjes zijn plastic en hebben niet echt body)

  • Martijn Chel
   25 augustus, 2013 om 13:31

   Ik ben zelf aardig fan van Teufel. Goede kwaliteit en service. Toch is het lastig om te zeggen wat bij de receiver past, dat is echt persoonlijk. Gelukkig kun je de Teufel speakers terugsturen als het niet echt werkt voor je.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.