Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste digitale TV provider van Nederland

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2012, 16:39 CategorieDigitale tv

Digitale TV is iets wat de meeste Nederlanders inmiddels wel in huis hebben en iets wat ook vaak gebruikt wordt. De kwaliteit van de dienst is daarom een zeer belangrijke factor wanneer je een nieuw contrast afsluit of juist voor het eerst gaat voor digitale TV. De Consumentenbond heeft de grotere digitale TV providers in Nederland tegenover elkaar gezet in een onderzoek.

De organisatie liet 7.000 Nederlanders een aantal vragen beantwoorden over de kwaliteit van de door hun gekozen digitale TV dienst. Op basis daarvan is een overzicht gemaakt waarin de beste en slechtste providers naar voren komen. De conclusie van het onderzoek luidt dat consumenten dit jaar tevredener zijn over de digitale TV aanbieders dan vorig jaar. Het gemiddelde eindcijfer ligt namelijk op een 7.3. De lijst wordt aangevoerd door Zeelandnet met een 7.9 en op de tweede plek vinden we CanaalDigitaal terug met een 7.8.

Ziggo, KPN (Interactieve TV en Digitenne), en UPC verdelen plek drie tot en met zes, allen met een 7.3 of 7.4 als cijfer. Op de twee onderste plaatsen vinden we Tele 2 Interactieve TV met een 6.8 en Caiway met een 6.6. Het grootste probleem van Tele 2 is het aantal storingen. 42 procent van de ondervraagden zegt namelijk last van storingen gehad te hebben. Hoewel het aantal storingen van Caiway is afgenomen zijn de klanten zeer ontevreden over het afhandelen van storingen. Daar vinden we dan ook de enige onvoldoende in de lijst, een 4.8.

Bekijk alle cijfers in een overzicht op de website van de Consumentenbond. Lees meer over digitale televisie op deze pagina.

 • Delen:

Reacties

 1. Edwin
  26 mei, 2012 om 8:47

  Het plaatje wat er bij staat is een beetje misleidend, nu lijkt het net of UPC de beste is. Dit is niet het geval, UPC is zeker niet de beste.
  Ik spreek uit ervaring.

  • Martijn Chel
   26 mei, 2012 om 10:54

   Dat is dan echt alleen voor mensen die te lui zijn om de tekst te lezen.. 😉
   Maar, heb het aangepast.

 2. henk
  02 juni, 2012 om 22:42

  @ Edwin,

  dus omdat JIJ problemen hebt met UPC is het gelijk niet de beste??? als of er bij Ziggo of KPN geen klachten zijn

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.