Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple wil TV fabrikant Loewe overnemen’

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2012, 12:49 CategorieLcd en led tv's

Als we de bronnen van Apple Insider mogen geloven dan staat Apple op het punt om de Duitse high-end audio-en videofabrikant Loewe over te nemen. De deal zou volgens de anonieme bronnen op 18 mei al rond moeten zijn en zou de eerste echte aanwijzing zijn dat Apple zich ook op TV’s wil gaan richten.

Apple zou momenteel een bod uitgebracht hebben van 87,3 miljoen euro. De kans is groot dat dit bod geaccepteerd wordt aangezien Loewe op dit moment 58,7 miljoen euro waard is. Apple wil er blijkbaar alles aan doen om een vlotte en soepele start te maken in de video- en audiomarkt. Er gaan al maanden geruchten over een zogenaamde Apple HDTV of iTV. Middels de overname van Loewe zou Apple meteen voet aan de grond krijgen. Ook is Loewe al goed bekend met Apple aangezien het bedrijf AirPlay audiosystemen en iOS applicaties op de markt heeft gebracht.

Loewe is momenteel voor 28,3 procent eigendom van Sharp en voor 11,17 procent eigendom van LaCie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.