Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Afstandsbediening bron van ergernis in Nederlandse huishoudens

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2012, 15:25 CategorieAccessoires

De afstandsbediening is een van de minst geliefde accessoires voor het home cinema systeem, dat is althans de conclusie van een onderzoek dat in opdracht van Samsung is uitgevoerd. De accessoire zou zelfs voor behoorlijk wat ergernissen zorgen en tot ruzies binnen het gezin leiden. 

Uit het onderzoek blijkt dat 20 procent van de 18 tot 35 jarigen wekelijks de afstandsbediening een keer kwijt is. Zeven procent is zelfs dagelijks op zoek naar ‘het kastje’. Als de afstandsbediening is gevonden, ontstaat in veel huishoudens een strijd om wie de afstandsbediening mag beheren. Tien procent van de 18 tot 35 jarigen maakt wekelijks een keer ruzie om de afstandsbediening.

De man des huizes wordt in 55 procent van de gevallen aangewezen als degene die meestal de afstandsbediening in handen heeft. Vrouwen volgen met 33 procent, en 13 procent van de respondenten geeft aan dat de kinderen meestal ‘in control’ zijn. De strijd laait hierover regelmatig op. 42 procent van de Nederlandse vrouwen eist de afstandsbediening regelmatig op met: ‘nu wil ik de afstandsbediening!’ Bij mannen is dat percentage 27 procent.

Natuurlijk heeft Samsung dit onderzoek met een doel laten uitvoeren. De fabrikant heeft onlangs namelijk haar nieuwste LCD en plasma TV series in Nederland gelanceerd welke beschikken over bediening middels gebaren en spraak. Meer informatie hierover vind je in de review van Samsung’s topmodel, de ES8000 LCD TV.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.