Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

4K UHDTV wordt al getest in de UK

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2012, 16:11 CategorieNieuws

Deze week is de week van 4K. Zo bracht LG het nieuws volgend jaar met de eerste 4K OLED TV te komen en maakte de International Telecommunication Union bekend ze 4K onder de Ultra HDTV noemer wil laten vallen. Wie dacht dat 4K nog verg weg is komt wellicht bedrogen uit want in de UK zouden er al tests uitgevoerd worden door een digitale TV provider.

Engadget heeft van bronnen in de UK vernomen dat een grote provider momenteel een aantal testopstellingen bij consumenten thuis heeft geplaatst. De grote vraag die het bedrijf hierbij stelt aan de consument is of het verschil tussen 4K (3840 x 2160 pixels) en Full HD (1.920 x 1.080 pixels) zichtbaar is. Mocht het antwoord hierop positief zijn wordt er gekeken of de 4K resolutie een snelle en grote investering waard is. Over welke provider het gaat wilde de bron niet zeggen maar aangezien het bedrijf de complete controle over de pijplijn tot aan de set-top-box heeft lijkt het te gaan om een van de grotere spelers als Virgin of Sky.

Mochten consumenten voor de hoge resolutie vallen brengt het natuurlijk de vraag hoe beelden in deze resolutie naar de huiskamer gebracht worden. Providers hebben momenteel namelijk al moeite met het versturen van 3D materiaal omdat de bandbreedte dit nauwelijks aankan. Volgens de bron is dat simpel op te lossen door er een flinke compressie overheen te gooien; “compress the hell out of it”.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.