Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert RX-V573 en RX-V473 netwerk AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2012, 17:45 CategorieReceivers

Na de introductie van de RX-V373 instap AV receiver komt Yamaha vandaag met twee middenklasse netwerk AV receivers. De RX-V573 is de meest uitgebreide van de twee en kan gebruikt worden voor een 7.1-kanaals opstelling, terwijl de RX-V473 gebruikt kan worden worden voor een 5.1-kanaals opstelling.

De twee nieuwe receivers zijn zogenaamde ‘netwerk receivers’ omdat ze verschillende mogelijkheden bieden om bestanden binnen je thuisnetwerk weer te geven. Zo beschikken de receivers over Apple’s AirPlay om eenvoudig muziek vanaf je iPhone of iPad op je receiver weer te geven. Mocht je geen Apple product hebben kun je ook media streamen vanaf een DLNA gecertificeerde computer of tablet. Daarnaast kun je de Yamaha applicatie gebruiken om de receiver met je Android of iOS smartphone te bedienen. 

Verder beschikken de receivers over ‘4K pass-through’ wat inhoudt dat je content in 4K (Quad HD) resolutie middels de receiver naar je TV kunt sturen. Die content is er nog niet maar mocht deze komen ben je er in ieder geval op voorbereid. Daarnaast is er ondersteuning voor 3D, Audio Return Channel en high-speed HDMI switching. Het qua audio instellen van de receiver kan zeer eenvoudig Yamaha’s YPOA systeem welke werkt met een microfoon die je in de kamer plaatst. Natuurlijk beschikken de receivers ook over ondersteuning van de nieuwste audioformaten als  Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

Beide receivers beschikken over een USB aansluiting aan de voorzijde, vier HDMI ingangen, één HDMI uitgang en een vermogen van 115 Watt per kanaal. De RX-V573 kan voor een 7.1-kanaals opstelling gebruikt worden maar kan ook zo ingesteld worden dat je in de ene kamer een 5.1 opstelling gebruikt en de overige aansluitingen gebruikt voor een tweede ruimte.

De RX-V573 en RX-V473 zijn inmiddels in de VS verschenen voor een prijs van respectievelijk 549,95 dollar en 449,95 dollar. Wanneer de receivers in Nederland verschijnen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.