Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vervalste Hitachi projectorlampen in omloop

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2012, 13:44 CategorieProjectors

Just Lamps, distributeur van projectorlampen, heeft vandaag een waarschuwing uitgedaan voor een overvloed aan illegale namaak Hitachi projectorlampen welke in Europa worden verkocht. Dave Bethell, CEO van Just Lamps, waarschuwt resellers in heel Europa goed op te letten voor “te mooi om waar te zijn” aanbiedingen.

“Ondanks de schaarste van sommige Hitachi modellen hebben enkele distributeurs ons benaderd deze lampen ruim op voorraad te hebben. Vanwege de wereldwijde schaarste en de aangeboden prijzen leek dit verdacht. Hierdoor hebben wij om voorbeelden gevraagd, en hiermee werd ons vermoeden bevestigd. Het waren imitatie lampen verpakt in “originele” Hitachi dozen. Volgens Dave Bethell is dit een wijd verspreid probleem; “Ons kantoor in Azië heeft een jaar geleden als eerste deze namaak lampen onderschept. Volgens ons was het alleen een kwestie van tijd voordat deze lampen ook op de Europese en Amerikaanse markt zouden verschijnen. De kans is groot dat de komende maanden ook andere merken in het gedrang zullen komen.”

“Nog verontrustender is het feit dat deze namaak lampen zeer moeilijk van echt zijn te onderscheiden. Alleen een expert is in staat ze als echt te identificeren; zowel de dozen als de labels en instructies vertonen slechts zeer kleine afwijkingen. De behuizingen hebben de belangrijkste kenmerken maar alleen als je weet waar op te letten en met een originele lamp kunt vergelijken. Een bijkomend probleem is dat Europese distributeurs zich niet realiseren dat er imitaties zijn aangekocht en hun leveranciers, vaak uit Azië, zullen resoluut getuigen dat het originele producten betreft, zelfs met vervalste bewijsbrieven van de fabrikant.”

De grootste zorg, afgezien van de dreiging voor het hele verkoopkanaal van illegale verkoop van namaak producten, is volgens Just Lamps dat deze imitatielampen geen enkele vorm van kwaliteitscontrole hebben ondergaan. Zij kunnen, rekening houdend met de hoge druk, hitte, glas en kwik, een serieus veiligheidsprobleem voor de gebruikers betekenen. Just Lamps biedt, in samenwerking met Hitachi, de service om resellers die niet zeker van de geleverde producten zijn, te helpen met de identificatie van deze lampen. Neem voor meer informatie contact op met Just Lamps.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.