Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert Cinebar 51 met THX certificering

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2012, 18:51 CategorieLuidsprekers

Teufel heeft vandaag een wereldprimeur in de vorm van de Cinebar 51 THX. Dit is namelijk de eerste soundbar ter wereld die het THX certificaat heeft gekregen. De Cinebar 51 THX is de grotere broer van de Cinebar 21 en is geschikt voor consumenten die nog meer kwaliteit willen en een grotere kamer hebben.

Update: Teufel heeft inmiddels de Cinebar 52 uitgebracht als opvolger van dit model.

Met 350 Watt is de set, die uit een soundbar en een subwoofer bestaat, redelijk krachtig en vult hij volgens Teufel ruimtes van 35 m² moeiteloos met geluid. De Class D eindversterker heeft voor de twee 25 mm aluminium tweeters en de vier 100 mm cellulose midrange drivers tweemaal 100 Watt ter beschikking. De overige 150 Watt zijn voor de 250 mm woofer. De onderste grensfrequentie van de woofer ligt op 35 Hz (-3 dB).

Tevens aan boord van de Cinebar 51 THX soundbar zijn de complete elektronica en software voor aansturing: Dolby Digital, Pro Logi (II), DTS en Dolby Virtual Speaker. De laatste moet zorgen voor een indrukwekkend klinkende surroundbeleving zonder dat je kabels moet aanleggen of veel speakers moet plaatsen. De Cinebar beschikt ook over een USB aansluiting aan de voorkant, direct onder het LCD display. Zo kun je bijvoorbeeld USB sticks aansluiten en MP3 nummers weergeven via de Cinebar. Alle andere audiosignalen verkrijgt de Cinebar 51 THX via zijn vier ‘klassieke’ audio-ingangen: er staat een optische en een digitale coax-ingang ter beschikking en tweemaal minijack. Voor een eenvoudige bediening van de compacte alleskunner vind je bij levering ook een afstandsbediening.

De Cinebar 51 THX heeft een chique design meegekregen en kan ook eenvoudig geplaatst worden. Dankzij de ingebouwde wandbeugel is de soundbar boven of onder de televisie te plaatsen en moet zo het geluid van de flatscreen TV flink verbeteren. Bij levering bevindt zich ook een voetstuk waarop de Cinebar 51 THX geplaatst kan worden.

De nieuwe Teufel Cinebar 51 THX is voor 799,99 euro verkrijgbaar op de website van Teufel.

 • Delen:

Reacties

 1. Devin
  13 april, 2014 om 0:08

  Beste LS,

  Ik ben van plan een soundbar te kopen om mijn Philips tv van ongeveer 4 jaar oud eens een geluid upgrade te geven.
  Vooral door jullie artikel en de goede reviews heeft de teufel mijn interesse gewekt.
  Wel heb ik de volgende vraag.
  Is het mogelijk om de soundbar tekoppelen aan mijn tv zodat ik met mijn tv afstandsbediening het volume kan blijven bedienen.

  Graag zie ik u reactie, groet devin

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.