Sony komt met minder TV’s en richt zich op OLED en Crystal LED

12 april 2012 1 Minuut 0 Reacties
Sony-Crystal-LED

Sony heeft al tijden veel moeite om haar TV afdeling rendabel te krijgen en daarom moet een nieuwe CEO voor drastische veranderingen gaan zorgen. CEO Kaz Hirai heeft deze week laten weten wat deze veranderingen gaan inhouden. Zo wordt het TV portfolio van Sony met 40 procent verminderd en wordt er gefocust op de introductie van nieuwe technieken.

Dat Sony met minder TV’s komt werd al duidelijk tijdens de CES begin januari. Daar presenteerde Sony maar twee nieuwe high-end LCD TV’s en twee middenklasse/budget LCD TV’s. Toch zal er de komende tijd nog meer bespaard moeten worden op het gebied van TV dus de achte Sony fans moeten het dun met een flink uitgedund assortiment. De focus in het nieuwe assortiment zal liggen op high-end modellen. Ondanks het kleiner wordende assortiment is er geen reden tot teleurstelling want Sony wil zo snel mogelijk met nieuwe technieken op de markt komen.

Tijdens de CES 2012 toonde Sony als enige fabrikant de zelf ontwikkelde Crystal LED techniek. Deze techniek is daadwerkelijk, in tegenstelling tot de huidige “LED TV’s”, voorzien van LEDs. Volgens Sony zorgt de Crystal LED techniek voor een contrast dat 3.5 keer hoger ligt, een 1.4 keer wijder kleurbereik en een 10 keer snellere reactietijd dan huidige LCD TV’s. Hoewel Sony geen OLED TV toonde tijdens de CES heeft de fabrikant wel reeds aangegeven druk bezig te zijn met de ontwikkeling van OLED. De verwachting is dat de eerste Sony OLED TV’s ergens in 2013 op de markt verschijnen.

Bron: The Verge

Reacties (0)