Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung: “We slaan alle gegevens van de nieuwe Smart TV’s veilig op”

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2012, 18:24 CategorieLcd en led tv's

Een van de belangrijkste nieuwe features van de Samsung 2012 LCD en plasma TV line-up is de Smart Interaction functie. De high-end modellen uit de series hebben een ingebouwde camera en microfoon meegekregen voor onder meer Skype gesprekken, gezichtsherkenning, bediening middels gebaren en bediening middels spraak. Maar, kan Samsung dan beschikken over gevoelige data?

In een artikel van HDGuru keek men onlangs eens kritisch naar de data die middels Samsung’s Smart Interaction techniek wordt opgeslagen. In het artikel wordt beweerd dat Samsung de consument te weinig voorlicht over de data die gebruikt en verspreid kan worden. Daarbij kun je jezelf registreren voor extra garantie waarna Samsung je TV in principe aan je adres zou kunnen koppelen. Ook zou de camera door derden ingeschakeld kunnen worden wanneer het systeem niet voldoende beveiligd is. 

Samsung heeft inmiddels op de kritiek gereageerd door te zeggen dat het alle gevoelige data veilig opslaat en het systeem zo goed mogelijk heeft afgeschermd. De data die gebruikt wordt voor gezichtsherkenning blijft zelfs alleen op de TV en wordt niet doorgestuurd naar Samsung. Ook is het volgens Samsung mogelijk de microfoon en de camera in het menu uit te zetten. Toch houdt de fabrikant een slag om de arm door te zeggen dat het niet verantwoordelijk is voor de diensten van derden. De data die in een applicatie van een andere ontwikkelaar gebruikt wordt gaat rechtstreeks naar de ontwikkelaar, zonder tussenkomst van Samsung. Kortom, daar is het laatste nog niet over gezegd en het is wachten op een applicatie die hier misbruik van maakt.

Bekijk de complete line-up LCD TV’s van Samsung in dit artikel. De 2012 plasma TV line-up vind je in dit artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.